Speltips inför Växjö Lakers – Brynäs 26/3: Avgörandet kommer

Simon Pålsson Publicerat: 26 mars 2018

Växjö Lakers sitter med matchboll i hand och kan därmed avgöra kvartsfinalen mot Brynäs IF på hemmaplan. På måndagskvällen ska Gävlelaget försöka skaka liv i matchserien, men chansen till det är liten på förhand.

Det skulle visa sig att den där segern för Brynäs i den andra matchen i kvartsfinalen mot Växjö Lakers bara var en tillfällighet. Efter det har seriesegrarna från grundserien hittat tillbaka till sitt spel och i stort sett dödat spänningen i matchserien med två raka segrar.

Först blev det en bekväm sådan inför hemmapubliken och därefter en målrik seger uppe i Gävle i matchen efter. Det gör att Växjö Lakers nu, inför sin tredje hemmamatch och det femte mötet i matchserien, har 3-1 i matcher att gå på. Således kan laget också döda spänningen helt med en seger här, vilket alltså skulle betyda att de är klara för semifinal.

I en eventuell semifinal väntar som bekant antingen Frölunda eller Malmö Redhawks och där säger det sig själv att all energi som går att spara kan behövas. Två så intensiva och ofta svårslagna lag kommer att göra livet betydligt surare än vad Brynäs har mäktat med, varpå vi räknar iskallt med att Växjö Lakers försöker göra allt för att döda den här kvartsfinalen när de nu har chansen.

Ett tidigt avgörande väntar

Faktum är att vi har väldigt svårt att se hur Brynäs ska kunna störa Växjö Lakers på bortaplan. Så här långt under matchserien och säsongen har Gävlelaget aldrig varit nära att göra just det och att det plötsligt skulle gå att göra det när allting nu ska avgöras? Nej, det känns osannolikt att Växjö Lakers släpper så pass på sitt grepp.

Här tror vi snarare att Växjö Lakers relativt tidigt i matchen får ett ordentligt grepp om densamma och väl i ledning kan laget spela avslappnat. I slutskedet av matchen ser vi framför oss ett Brynäs som desperat jagar en reducering eller kvittering för att hålla matchserien vid liv, något som troligen öppnar en hel del för Växjö Lakers. Alldeles oavsett vad det står inför den tredje perioden bör förutsättningarna vara goda för att hemmalaget vinner just den.

Därför spelar vi just det. Att Växjö Lakers vinner tredje perioden finns till hela 1,90 gånger såsen hos Betway och där tycker vi oss se ett ordentligt spelvärde. Tack och bock!

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (tredje perioden)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 26/3
TV:   (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: