Speltips inför Växjö Lakers – Djurgårdens IF 27/1: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 27 januari 2018

Det blir ett spel på målmarknaden när Växjö Lakers får besök av ett annat formstarkt lag, nämligen Djurgårdens IF. Här tror vi på en tät och intressant historia.

SHL-lördagen delas upp i två olika pass, där en drös matcher spelas redan 15:15 och resten spelas med nedsläpp klockan 18:00. Från det senare passet hämtar vi toppmötet nere i Växjö, där serieledarna tar sig an gästande Djurgården.

Det här har såklart alla förutsättningar att bli en ganska spännande och underhållande historia mellan två lag som visat prov på god form på sistone. Extra intressant är det med Djurgården, som hade en tung månad i vintras efter att stockholmarna var seriens kanske allra bästa lag under säsongsinledningen. Nu ser det ut som att de gamla takterna är lite på väg tillbaka.

Det som gör Djurgården bra när de verkligen hittar rätt i sina prestationer är den defensiva delen av spelet, där en mer kontrollerad ishockey ofta ligger till grund för ganska få insläppta mål. Då blir det också betydligt enklare att vinna matcherna. Borta mot svensk hockeys klart bästa lag just nu förutsätter vi att Djurgården lägger sig an med en sådan approach till mötet.

Växjö Lakers kontrollerar

I topp av SHL-tabellen hittar vi alltså Växjö Lakers, som när många andra lag blandat en del i sina prestationer lyckats hålla sig på en hög nivå rakt igenom hela säsongen. Det gör att laget redan nu skaffat sig en så pass komfortabel serieledning att de känns givna som vinnare av grundserien i vår.

Det gör också att resten av säsongen får en lite annorlunda ton. Det handlar primärt om att vässa formen inför det som komma skall, där en annan sak som finns på horisonten är CHL-finalen nu i början av februari månad. Det gör att det Växjö Lakers vi har fått se på sistone är tämligen kontrollerade och stabila, utan några extravaganser. Det räcker långt.

Formen är god och inför sin hemmapublik är det alltid segern som gäller. Å andra sidan tror vi inte på någon vildsinnig tillställning, utan tänker oss att två defensivt starka lag säkert täpper till en del bakåt.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,84 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, lördag 27/1
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: