Speltips inför Växjö Lakers – JYP 6/2: Final i CHL

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2018

Finaldags i CHL och i egenskap av hemmalag har Växjö Lakers en klar fördel gentemot JYP. Det tror vi att hemmalaget kommer att utnyttja ordentligt här.

CHL-final står på schemat efter ett par veckors uppehåll sedan semifinalerna i turneringen spelades. I final väntar alltså Växjö Lakers, överlägsna serieledare i SHL, och finska JYP.

Den här gången har Växjö Lakers fördelen av att spela finalen, som alltså avgörs i ett enda möte, på hemmaplan. Inför sin egen hemmapublik är det självklart att laget får en klar fördel gentemot motståndarna och frågan är om inte det rent av blir avgörande?

I våra ögon är Växjö Lakers dessutom ett klart bättre lag som i SHL visat prov på väldigt bra form sedan årsskiftet. Där har laget snarare drygat ut sin serieledning än slappnat av, vilket i sig är imponerande. Att Växjö Lakers gäller som självklara favoriter till SM-guldet är ingen som helst hemlighet och kanske kan laget dessutom kröna säsongen med guld i CHL?

JYP bättre hemma än borta

JYP har också imponerat på sin resa fram till finalen, men om vi vill vara elaka går det att påstå att de inte haft den svåraste av resor fram till finalen. Dessutom fick de kämpa sig vidare mot Trinec i semfinalen, så på intet sätt är det här ett skrämmande lag.

I det finska ligaspelet går de fortsatt bra, men har trots allt tre förluster på sina sju senaste matcher. Intressant nog har samtliga dessa tre förluster kommit på bortaplan, är laget alldeles uppenbart är klart svagare än på hemmaplan. Nu behöver de dessutom åka till ett erkänt hemmastarkt lag, i ett annat land, för att spela säsongens enskilt tyngsta match. Inga vidare förutsättningar för finnarna alltså.

Här tänker vi göra det väldigt enkelt för oss och investera i det lag vi tror vinner matchen. Hos Betway ger det raka spelet på Växjö Lakers trots allt 1,75 gånger insatsen och det är fina pengar tillbaka på din investering. Det spelas!

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:45, tisdag 6/2
TV:   svttva logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: