Speltips inför Vegas Golden Knights – Washington Capitals 29/5: Finalmatch ett

Simon Pålsson Publicerat: 28 maj 2018

Washington Capitals tar sig till Nevada för att spela den första av potentiellt sju matcher i Stanley Cup-finalen mot debutanten Vegas Golden Knights. Äntligen är det dags för årets höjdpunkt i hockeysammanhang.

Efter ett par dagars vila har vi, spelarna och alla andra som är intresserade av NHL sparat tillräckligt mycket energi för att äntligen vara helt redo för Stanley Cup-finalen. Den här gången är det Vegas Golden Knights, debutanten från den västra sidan, och Washington Capitals, oturslaget från den östra sidan, som gör upp i finalen.

Som bekant är det bäst av sju matcher som gäller och Vegas Golden Knights öppnar matchserien med två matcher på hemmaplan. Det säger sig själv att det vore lämpligt med en bra start i finalen för båda lagen, varpå de två inledande mötena blir oerhört viktiga inför fortsättningen.

I egenskap av hemmalaget håller spelbolagen Vegas Golden Knights som klara favoriter i det första mötet, som spelas natten till tisdag svensk tid. De tär också Vegas Golden Knights som gäller som knapp favorit att plocka hem titeln i slutändan, delvis beroende på att de har fördelen av fler matcher på hemmaplan i finalen.

En riktig käftsmäll direkt

I det första mötet får vi se två utvilade lag verkligen sparra mot varandra. Det som kännetecknar egentligen båda lagen är deras oerhörda offensiv, som präglas av hög intensitet, bra fart och en individuell spets av sällan skådat slag. För hemmalaget är det flera spelare som blommat under säsongen och för gästerna är det snarare etablerade kort som återigen levererat, däribland Nicklas Bäckström.

Vegas Golden Knights kan komma att sakna ett par tunga pjäser i den första matchen i Stanley Cup-finalen. Två av målvakterna, Marc-André Fleury och Malcolm Subban, är lätt osäkra till spel. Den förstnämnda bör komma till spel och med tanke på hur bra han varit under slutspelet är det nog bra. William Carrier är dock tveksam, medan Clayton Stoner garanterat missar. Igen.

För gästerna är Brooks Orpik och Devante Smith-Pelly osäkra till spel med en varsin skada, men det ska vara så pass på bättringsvägen att båda lär vara tillbaka senast i match två eller tre, men förhoppningsvis redan i den första. Båda åker med till Vegas och testas på matchdagen.

Skadeläget må vara som det är, men vad vi förväntar oss av det första mötet är två lag som verkligen vill spänna musklerna. Det blir därmed åka av direkt, för att senare i matchserien möjligen bli tätare matcher.

Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,79 gånger såsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar med exakt fem mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 29/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: