Speltips inför VM-finalen: Sverige – Schweiz 20/5

Simon Pålsson Publicerat: 20 maj 2018

Tre Kronor har verkligen prickat formen när det behövs som mest och nu spelar Sverige final i VM-turneringen, där Schweiz väntar på söndagskvällen.

Sverige har återigen en mycket stark möjlighet att plocka hem VM-guldet sedan laget tagit sig hela vägen fram till söndagens final. Nu är det bara Schweiz som står mellan Sverige och ytterligare en VM-titel till det mäktiga prisskåpet.

Baserat på turneringens tidigare matcher går det inte att blunda för vilka som är favoriter här. Sverige fortsätter att gå rent under turneringen och imponerade stort i semifinalen mot USA. Där blev det vinst mot smått osannolika 6-0 sedan Sverige verkligen fått igång sina nya spelare från NHL.

USA hann inte med och Tre Kronor såg samtidigt sylvassa ut. Det är väldigt tydligt att de svenska spelarna är här för att vinna turneringen och bärga guldet, något som inte minst märks på inställningen och fokus. Med den oerhörda spetskvalité som också finns inom truppen blir laget oerhört svårstoppade.

Schweiz kan sprattla till

Schweiz har varit turneringens största utropstecken hittills och det är såklart ingenting annat än otroligt imponerande att laget nu tagit sig hela vägen fram till en final. Bara i slutspelet har laget slagit ut tunga motståndare som Finland och senast Kanada, någonting som tyder på en väldig höjd i prestationerna.

Tänk också på att Schweiz har ett väldigt bra kollektivt försvarsspel och en tydlig organisation. Det räckte för att neutralisera Kanadas många stjärnspelare under stora delar av semifinalen och ska det bli kul att spela mot Sverige krävs en liknande insats. Känslan är dock att Tre Kronor är än mer svårstoppade.

Här tänker vi inte hymla med att vi hoppas på svenskt VM-guld och att det rimligen bör sluta så. Något annat vore ett direkt misslyckande från svensk sida.

Sverige -1,5 spelas till överraskande höga 1,95 gånger såsen hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sverige -1,5
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, söndag 20/5
TV:    tvtre logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: