Speltips, JVM-final: Ryssland – Finland 5/1: Får hemmapubliken jubla?

Emil Jakobsson Publicerat: 5 januari 2016

Värdnationen Finland är framme i final och frågan är om de kan vinna JVM för andra gången på tre år eller om Ryssland har vaknat och tystar hemmapubliken?

De två bittra rivalerna med så mycket historia bakom sig kommer utan tvekan göra det här till en minnesvärd final. Finland är knappa favoriter och betalar som bäst 1,82 jämfört med 2,15 för Ryssland (inklusive övertid).

När de två lagen möttes under gruppspelet var det däremot Ryssland som var det starkare laget när de vände ett 1-3-underläge i den andra perioden till en 6-4-seger efter att de gjort fyra mål inom loppet av drygt åtta minuter.

Finland slog som bekant ut Sverige i semifinalen. De fick visserligen hjälp av domarna på några utvisningar men de gjorde en otroligt stark match och förtjänade finalplatsen. När Sverige jagade en kvittering i tredje perioden och försökte forcera höll Finland de till tre ynka skott under hela perioden. Otroligt starkt defensivt arbete och när man kombinerar det med Finlands giftiga offensiv är de svårslagna.

Deras supertrio med Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho och Patrik Laine som öst in poäng under JVM lämnade semifinalen poänglösa men Finland vann trots det matchen vilket även det var ett styrkebesked.

Fjärde finalen – på sex säsonger

Ryssland imponerade även de när de sköt ner högflygande USA som såg otroligt bra ut efter 7-0-krossen av Tjeckien i kvartsfinalen. Men Ryssland som inte alls imponerat under gruppspelet eller kvartsfinalen mot Danmark lyfte sig när det behövdes som mest och nu är Ryssland framme i finalen för fjärde gången på sex år i JVM. Ett otroligt imponerande facit. Ett mindre imponerande facit är att laget sedan 2005 bara vunnit en final och förlorat fem.

Kan laget hitta rätt i den här finalen eller fortsätter finalförbannelsen?

Vårt speltips inför finalen blir att Finland plockar hem detta som betalar 1,82 inklusive övertid hos Expekt vilket är långt över många andra spelbolag. Bwin är nere på 1,62 för samma spel och de flesta ligger på 1,7. Långt, långt under de 1,82 som Expekt erbjuder med andra ord.

Hemmastödet och Finlands härliga kombination av defensiv och offensiv gör att vi tror på dem här. Min känsla är att spelarna i Finland känner sig hur stora och starka som helst nu efter två magiska slutspelsmatcher i Hartwall Arena där de besegrade både Kanada och Sverige. Nu ska de bara ta sista steget och säkra guldet på hemmaplan. När Expekt dessutom missat som de gjort i sin oddssättning synar vi de gärna.

Klicka här för att rygga spelet hos Expekt!

Speltips:

Speltips: Finland vinner guld (inklusive övertid)
Odds: 1,82  (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:30, tisdag 5/1
TV:  tvtolv logo  (TV-tablå)
Stream:  tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ryssland 2,7 titanbet logo
Oavgjort 5,0 williamhill logo
Finland 2,3 williamhill logo
Över 5,5 mål 1,9 bwin logo
Under 5,5 mål 2,05 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: