Speltips, JVM, Ryssland – USA 4/1: Kan Ryssland stoppa maskinen?

Emil Jakobsson Publicerat: 3 januari 2016

USA föll visserligen mot Sverige men har kört över alla andra och krossade till exempel Tjeckien i kvartsfinalen med 7-0. Säkrar de finalplatsen under måndagen eller kan Ryssland sätta käppar i hjulen för sina antagonister? 

USA tippades av många experter som en favorit till guldet under årets JVM och inte minst superstjärnan Auston Matthews lyftes fram. De förlorade som sagt mot Sverige med uddamålet men det var inget fel på prestationen då de skapade en enorm press och hade hela 46 skott på mål.

Deras övriga fyra matcher i JVM har alla varit imponerande segrar. Först 4-2 i premiären mot Kanada, 10-1 mot Schweiz, 4-1 mot Danmark och nu senast hela 7-0 mot Tjeckien i kvartsfinalen. De har med andra ord bara släppt in fem mål på fem matcher men gjort hela 26 stycken (snitt 5,2 per match).

När USA och Ryssland drabbade samman i kvartsfinal under förra årets JVM vann Ryssland med 3-2 trots att USA vann skotten med hela 41-25.

Blev nästan utslagna av Danmark

Ryssland vann sin grupp när de tog elva av tolv möjliga poäng. Även om de vunnit samtliga fem matcher nu under JVM har de inte imponerat. Täta uddamålssegrar mot mot Tjeckien och Slovakien under gruppspelet och sedan var de nära att bli utslagna av Danmark i kvartsfinalen.

Danskarna hade ledningen med både 2-1 och senare 3-2 men Ryssland lyckades kvittera efter de tagit ut målvakten med mindre än minuten kvar att spela. Väl i förlängningen avgjorde Ryssland men att nästan bli utslagna av Danmark som förlorade mot Sverige, Kanada och USA under gruppspelet med totalt 2-15 är under all kritik och höjer minst sagt frågetecken runt denna trupp.

Det syns även på oddsen. Man får hela 4,0 gånger pengarna som bäst på Ryssland men bara 1,73 för USA. Faktum är att de flesta bolagen ligger runt 1,65 och vissa är en bit under 1,6 för USA här. Efter kvartsfinalkrossen av Tjeckien med 7-0 (samma lag som Ryssland bara vann med 2-1 mot) och hattrick av superstjärnan Matthews anser jag att tvåan max ska betala runt 1,60-1,65. Allt över det är spelvärt.

Vi testar därför tvåan, USA vinner under ordinarie speltid till 1,73 gånger pengarna.

Speltips:

Speltips: USA vinner under ordinarie matchtid
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00 måndag 4/1
TV:  svttva logo  (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ryssland 3,85 betrally logo
Oavgjort 5,45 betstarsknapp logo
USA 1,73 ladbrokes logo
Över 5,5 mål 1,7 betsafe logo
Under 5,5 mål 2,2 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: