Speltips Kanada – Kazakstan 17/5: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 17 maj 2023

Gruppfavoriten Kanada ställs mot Kazakstan i den fjärde omgången av gruppspelet i hockey-VM 2023. Matchen spelas onsdag den 17 maj med nedsläpp kl 19:20.

Kanada – Kazakstan

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hockey-VM 2023 är indelat i två grupper där grupp A avgörs i Finland och grupp B i Lettland. Kanada och Kazakstan tillhör den senare där åtta lag gör upp om fyra slutspelsplatser.

Till detta hockey-VM gick Kanada in som andrahandsfavoriter efter värdnationen och de regerande mästarna Finland. I grupp B gäller främst Tjeckien, Schweiz och Slovakien som främsta utmanare.

Så här långt har kanadensarna gjort vad som förväntas med den senaste matchen mot Slovakien som en liten plump i protokollet. Det mötet i måndags blev en jämn batalj där Kanada till slut kunde vinna med 2-1 efter avgörande på straffar. Dessförinnan hade man, utan större problem, besegrat Lettland och Slovenien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kazakstan håller ihop det

Efter de fyra förhandsfavoriterna i grupp B är gapet ner till Kazakstan samt Lettland, Norge och Slovenien stort. Kazakstan bör ha en relativt god chans att sluta femma i gruppen, men att de skulle bli bland de fyra bästa ses samtidigt som klart osannolikt.

Kazakerna fick emellertid en helt okej start på turneringen då man gick en jämn fight mot Norge. Efter tre perioder var ställningen 3-3 och Kazakstan kunde sedan gå segrande efter straffar. Därefter var man inte speciellt nära att störa Tjeckien då man föll med 5-1 på söndagskvällen. Dygnet senare blev det sedan förlust mot Schweiz och Kanada har nu fördelen av att man hade spelledigt på tisdagen.

Kanada gäller förstås som storfavoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på Kazakstan står i hela 25.00 gånger insatsen.

Kanada slog Lettland med 6-0 medan Slovenien ”bara” besegrades med 5-2. Kazakstan bör vara en något svårare uppgift och jag finner anledning att tro att de kan hålla ihop det ganska väl här mot ett Kanada som inte lär vara supermotiverade. Mitt spel blir Kazakstan +4 (asian handicap) till 1.96 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kazakstan +4 (asian)
Odds: 1.96
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:20, onsdag 17 maj
TV: 
Stream:  svtplay logo