Speltips Karlskoga – Djurgården 22/3: Höjer sig

Martin Efvergren Publicerat: 22 mars 2023

Djurgården har kopplat greppet med 2-0 i matcher mot Karlskoga i kvartsfinalen av slutspelet i Hockeyallsvenskan. Den tredje matchen spelas onsdagen den 22 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Karlskoga – Djurgården

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Djurgårdens resa i Hockeyallsvenskan har inte varit någon dans rosor. I grundserien lyckades man inte bära favoritskap utan det blev till slut en fjärde plats i tabellen. Det är dock som bekant inte i grundserien som hockey-säsong avgörs och i slutspelet har man inlett övertygande.

Karlskoga tog nio poäng färre än Djurgården i grundserien och slutade på en sjätte plats. På så vis var förutsättningarna relativt jämna inför den här kvartsfinalen, men Djurgården har fördelen av att man får spela en match mer på hemmais. Därför har man inlett med två raka matcher i Hovet och där har hemmalaget gått segrande med 4-1 i bägge.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ogästvänliga Nobelhallen

Djurgården har varit det bättre laget i de två inledande matcherna. I måndags hade man en 1-0-ledning efter den första perioden och i den andra kunde man sänka Karlskogas förhoppningar om att vända genom att göra båda 2-0 och 3-0 inom loppet av 20 sekunder.

Nu vänder så matchserien till Värmland där Karlskoga nu har två raka hemmamatcher och det lär förändra förutsättningarna en hel del. I Nobelhallen har Karl Helmerssons manskap ett ogästvänligt hemmastöd som de säkerligen kan dra fördel av.

Ser vi till säsongen som helhet så har det inte skiljt särskilt mycket mellan de här båda lagen. Djurgården slutade två placeringar före i grundserien och inbördes möten blev det 2-2. Senast lagen möttes i Karlskoga så var det hemmalaget som vann med 4-3 efter straffavgörande.

På pappret har Djurgården en spets som Karlskoga saknar och det bidrar till att man gäller som favoriter även i den här matchen på bortais. Ett rakt spel på gästerna ger omkring dubbla insatsen tillbaka hos spelbolagen.

Det är kanske rimligt att Djurgården är favoriter, men jag räknar med att Karlskoga kommer att höja sig ganska mycket med hemmastödet i ryggen. Det som skiljer Karlskoga från lagen som slutade ovanför dem i grundserien är dock att de släppt in betydligt fler mål.

Som jag ser det känns utgången relativt oviss, men jag tror på ett mer framåtlutat hemmalag och en mer öppen matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras över 5.5 mål totalt till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, ondag 22 mars
TV: 
Stream: