Speltips Leksand – Frölunda 19/11: Målglada matcher

Oskar Jörnevik Publicerat: 19 november 2022

Leksand, som är SHLs bästa hemmalag möter Frölunda. Matchen spelas den 19 november 2022, med pucksläpp klockan 18.00

Leksand - Frölunda

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leksand har startat denna säsong på ett bra sätt, och framförallt på hemmaplan. Leksand är SHLs absolut bästa lag på hemmaplan, på nio matcher har Leksand vunnit sex och har målskillnaden 25-15. På bortaplan har man dock gått sämre, och det rejält. Det är bara HV71 som är ett sämre bortalag än vad Leksand är. Trots det är Leksand bra med i racet om topp sex, ligger på samma poängantal som sexan Luleå inför lördagens match mot Frölunda.

Frölunda har blandat och gett en hel del under säsongen. På 18 matcher har Frölunda endast lyckats med att vinna sex efter full tid, vilket inte alls är bra nog. Det gör att göteborgarna ligger på en åttonde plats i tabellen. Formen är inte bra i SHL då man på de fyra senaste matcherna endast lyckats med att vinna en match. Frölunda gjorde dock en bra veckomatch i CHL och vann enkelt mot Straubing med 4-0.

Matcherna mellan dessa lag brukar bli målkalas. Sju av de åtta senaste matcherna lagen emellan har det slutat med över 5.5 mål. Frölunda har gått vinnande ur det flesta matcherna mellan lagen på senare år, men Leksand har dock lyckats med att slå Frölunda ett par gånger också.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svaga i specialteams

Leksand har många skickliga spelare i truppen, framförallt deras importer. Det är dock en svensk som leder den interna poängligan, i Oskar Lang. Marek Hrivik har inte riktigt fått igång målskörden, men har fått igång assistskörden rejält, 1+9 på 11 matcher. John Quenneville, Carter Camper och Mikael Ruohomaa är riktigt vassa spelaren. Leksand har bra spelare även på defensiven i Anton Lindholm, Matt Caito och målvakten Mantas Armalis håller bra klass.

Frölunda har många bra spelare de med, för några dagar gjorde de klart med att Radan Lenc gick till HV71 och Loui Eriksson skrev på för Frölunda, frågan är om han gör debut under lördagen? Ryan Lasch gör alltid bra säsonger och toppar Frölundas interna poängliga. Finnen Jere Innala är en mycket sevärd spelare som kan göra nästan allting på en is. Unga backarna i Pontus Johansson och Filip Johansson går mot bra säsonger båda två. Frölunda har på pappret två riktigt bra målvakter, men varken Dichow eller Lasse Johansson har fått till en % över 90.

Nej, detta är en match som kan sluta hur som helst. Oddsen visar att Leksand är favoriter, med all rätt då man är seriens bästa hemmalag. Matcherna mellan dessa lag brukar sluta i målkalas, och det tror vi även denna fight slutar med. Båda lagen har dock katastrofalt spel i både powerplay/boxplay, något man tränat på i uppehållet. Frölunda visade direkt i CHL att man spetsat till det. Över 5.5 mål i matchen blir spelet, och det brukar gå in när dessa lag är i farten, mot varandra.

  Sätt in 100 kronor – få 100 kronor gratispel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 2,14
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, lördag den 19 november 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: