Speltips, Lettland – Tjeckien 7/5: Vi målspelar till 1,95

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2016

Både Lettland och Tjeckien stod för fina insatser I sina respektive premiärmatcher i VM-turneringen i ishockey. Kan letterna leta fram en till fin insats, eller blir ett starkt Tjeckien lite för svåra?

VM-turneringen i ishockey drog igång under fredagen och precis som varje år är det väldigt tätt med matcher i inledningen av gruppspelet. Lettland spelade mot Sverige i sin premiär och laget lyckades faktiskt knipa en poäng.

Nu stöter man på ytterligare ett tufft lag, nämligen Tjeckien, som vann sin premier med klara 3-0 mot hemmanationen Ryssland. Det var en minst sagt imponerande seger, inte minst då laget alltså höll nollan mot ett tämligen stjärnspäckat ryskt lag.

Visst, Lettland plockade en poäng mot Sverige, men i ärlighetens namn handlade det allra främst om att Tre Kronor såg väldigt statistiska ut och att Lettlands målvakt storspelade. Det fanns ingen vidare fart, ingen fläkt och ingen vidare kreativitet i anfallsspelet från svenskarnas sida. Med det sagt imponerade Lettland och den lettiska målvakten, det vill vi understryka igen. Men orkar laget verkligen med två så fina insatser i rad? Det är tveksamt.

Fortsätter laget på den inslagna vägen?

Känslan är att Lettland får det tufft mot Tjeckien, någonting annat vore direkt överraskande. Möjligen kan de återupprepa sin fina insats från senast och hålla ner siffrorna, men att de skulle hota särskilt mycket framåt känns osannolikt.

Laget fick in en puck på Sverige. Att de skulle klara av att göra fler mål på ett Tjeckien, som visade sig defensivt starka I sin premiär, känns rent av osannolikt.

Därför tycker vi att William Hill är oerhört generösa som dukar upp 1,95 gånger pengarna på Lettland under 1,5 mål i matchen (ordinarie tid). Det är hela tre tiondelar högre än bland andra Betway, vilket är en tydlig indikation på spelvärdet. Det tackar vi för.

Speltips:

Speltips: Lettland under 1,5 mål (ordinarie tid) td>
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:15, lördag 7/5
TV: tvtolv logo (TV-tablå)
Stream: cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: