Speltips, Los Angeles – Minnesota 17/10: Lossnar det för Kings nu?

Emil Jakobsson Publicerat: 16 oktober 2015

Los Angeles Kings har tre raka förluster samtidigt som Minnesota Wild har tre raka segrar. Men visst finns det faktorer som talar för ett trendbrott i natt.

Minnesota Wild har även den här säsongen ett starkt lag på pappret. Förra säsongen kom de sexa i väst och blev sedan utslagna i andra rundan av slutspelet när Chicago (än en gång) blev för svåra. Även den här säsongen har de inlett starkt genom att vinna samtliga tre matcher varav två har varit på bortaplan.

Resultaten 5-4 mot Colorado, 3-2 mot St Louis och nu senast 4-3 mot Arizona är som sagt tre raka segrar men värt att notera är även att samtliga segrar varit med uddamålet och de har faktiskt förlorat skotten i dessa tre matcher med 83 – 73 trots att de lyckats vinna alla.

Vår känsla här är att Minnesota kommer allt närmare säsongens första förlust och när de åker in på isen i Staples Center i natt är det inte ens 24 timmar sedan segern borta mot Arizona och i stort sett alla lag i NHL brukar spela betydligt sämre i match två när de spelas två dager i följd. Los Angeles har däremot haft två spellediga dagar och kommer med fräscha ben här.

Det är även bekräftat att reservmålvakten Darcy Kuemper får chansen för första gången den här säsongen i Minnesotas mål eftersom Devan Dubnyk som vunnit de tre första stod nu natten mot fredag. Kuemper har inte riktigt lyckats etablera sig i NHL och har skickats upp/ner 28 gånger de senaste fyra åren mellan NHL/AHL samt ECHL. Förra säsongen fick han 31 matcher uppe i NHL men hade bara blygsamma 90,5 i räddningsprocent. En intressant detalj är att Minnesota förra säsongen vann 69,2% av alla matcher med Dubnyk i målet men bara 45,1% av matcherna med Kuemper i målet.

Gör om i kedjorna, lossnar det nu?

Los Angeles Kings har däremot som vi var inne på tidigare inlett svagt med tre raka förluster. Först torsk med 1-5 mot San Jose, sen 1-4 mot Arizona och nu senast natten mot onsdag 0-3 mot Vancouver. Samtliga tre matcher har varit på hemmaplan och två gjorda mål och tolv insläppta är under all kritik och de måste ske en uppryckning.

Inför nattens match har de gjort om lite i kedjorna där bland annat kaptenen Dustin Brown gått upp i förstakedjan med Marian Gaborik och Azne Kopitar och Milan Lucic har flyttats till andrakedjan med Jeff Carter och Tyler Toffoli. Jag skrev tidigare att det känns som att Minnesota närmar sig sin första förlust, känslan är även att Los Angeles kommer närmare sin första seger.

De har ett betydligt bättre lag än vad de har visat upp under de tre första matcherna men med nya kedjor som kan ge ny energi och jag tror de kan vinna mot detta Minnesota som har en match i benen och kommer sakna det vanliga tempot. Kings vann till exempel skotten hemma mot Arizona med hela 41-22 trots förlusten så att bara se till resultaten ger en något felaktig bild. Los Angeles har även vunnit två av de tre senaste matcherna mot just Minnesota och jag tror de kniper säsongens första seger här.

Men mitt spel här blir LA Kings inklusive övertid/straffar som betalar 1,66 hos Unibet vilket är anmärkningsvärt högt. Flera bolag som till exempel ComeOn är nere på 1,57 och de flesta bolagen har skjutit in sig på 1,6.

Speltips:

Speltips: Los Angeles Kings inkl OT/SO
Odds: 1,66 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 04:30 lördag morgon 17/10
TV:  Viasat Xtra NHL 3  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Los Angeles 2,21 nordicbet logo
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo
Minnesota 3,3 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,0 mål 1,8 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,0 mål 2,06 betstarsknapp logo

Oddsens motsvarighet i procent: