Speltips Luleå – Växjö 22/3: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 22 mars 2023

Ställningen är 2-1 i matcher till Växjö Lakers fördel mot Luleå i kvartsfinalen av SHL-slutspelet. Den fjärde matchen spelas onsdagen den 22 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Luleå – Växjö

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Växjö Lakers har stått för en imponerande säsong så här långt. Många trodde nog att laget skulle dippa något sedan Sam Hallam lämnat, men Jörgen Jönsson har burit fanan vidare på ett utmärkt sätt. Efter en stark slutspurt bar det hela vägen till en seger i grundserien av SHL. En nyckelfaktor till den framgången var den defensiva organisation då man med sina 111 insläppta mål var bäst i serien.

Luleå kunde dock inte leva upp till förväntningarna i grundserien och det blev till slut bara en tionde plats för norrbottningarna. Det innebar att man fick spela play-in mot Oskarshamn, vilket blev en mycket jämn och dramatisk matchserie som Luleå till slut vann.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö är det bättre laget

Den här kvartsfinalserien inleddes med två ytterst sparsmakade tillställningar vad gäller mål och klara målchanser. Växjö Lakers vann den första matchen i Småland med 2-0 och i returen i Luleå kunde Thomas Berglunds manskap svara med en 1-0-seger.

Detta var Luleås första seger mot Växjö den här säsongen. I grundserien vann Lakers samtliga fyra möten varav ett av dem slutade 7-2. Samma resultat blev det sedan i måndags vilket ändå var något oväntat med tanke hur tätt och målsnålt det varit i de två första mötena. Framförallt var det Luleås många utvisningar (totalt 61 minuter) som bidrog till att det kunde rinna iväg till 7-2.

Det skiljde hela 31 poäng mellan Växjö och Luleå i grundserien och de förstnämnda har nu 6-1 i inbördes möten. Mycket kan förstås förändras i ett slutspel men det råder ingen tvekan om att Växjö har varit och fortfarande är ett stabilare och bättre lag än Luleå.

Om man förlorar med 1-0 eller 7-2 spelar ju egentligen ingen roll för matchserien, men jag tror ändå att det kan ha betydelse. Luleå är stora underdogs och de behöver tro på att de kan vända det här. För deras del blir inledningen på den här fjärde matchen viktig. Får de inte grepp om matchen initialt tror jag att Växjö har goda chanser att vinna. Som jag ser det talar det mesta för att de kommer att göra det. Mitt spel blir därför att Växjö vinner under ordinarie tid till 2.17 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö vinner
Odds: 2.17
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, ondag 22 mars
TV: 
Stream: