Speltips Malmö – Brynäs 21/3: Kniven mot strupen

Martin Efvergren Publicerat: 21 mars 2023

Malmö Redhawks leder med 3-0 i matcher i nedflyttningskvalet mot Brynäs IF. Den fjärde matchen spelas tisdagen den 21 mars 2023 med nedsläpp kl 19:30.

Malmö – Brynäs

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö Redhawks har kopplat ett bastant grepp om matchserien mot Brynäs. Nu kan man, på hemmais, säkra SHL-kontraktet samtidigt som Brynäs är piskade att vinna annars väntar degradering till Hockeyallsvenskan.

Malmö kom in i det här ångestfyllda kvalmötet med mindre spända axlar än Brynäs. Så var känslan inför den första matchen och så är definitivt känslan tre möten senare.

Malmö vann den viktiga första matchen i Gävle med 5-2 och samma resultat blev det i returen i Malmö. I lördagens tredje match blev det jämnare men mycket tack vare Adam Ollas Mattson, som blev tremålsskytt, kunde skåningarna till slut vinna med 4-3 i seriens andra möte i Gävle.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrika matcher

Brynäs har kniven mot strupen och just nu är det inte mycket som talar till deras fördel. Ove Molin-effekten har uteblivit och den mentala uppförsbacken är i detta läge stupbrant.

Vad man kan ta med sig är emellertid att man gjorde sin bästa insats i den här serien i lördags. Precis som i de två tidigare matcherna tog man ledningen och spelmässigt hade man övertaget genom nästan hela matchen, något som understryks av skottstatistiken som man vann med hela 35-16.

Trycket på de hårt ansatta Brynäs-spelarna är nu enormt och frågan är om de klarar att prestera under de omständigheterna. Hittills har de inte gjort det och det lär inte bli enklare när degraderingen kan bli ett faktum denna tisdagskväll.

Malmö Redhawks gäller som ganska klara favoriter inför den här matchen. Ser vi till matchbilden senast borde Brynäs definitivt ha en chans men mentalt har Malmö ett bastant momentum.

Trots att så mycket står på spel har det varit relativt öppna matcher så här långt. I samtliga tre har det gjorts sju mål totalt och jag finner ett bra spelvärde i att det kommer att göras en del mål även i den här matchen. Brynäs lär försöka gå fram på samma sätt som senast samtidigt som Malmö lär vara mer framåtlutade på hemmais. Mitt spel blir att det görs över 5.5 mål totalt till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30, tisdag 21 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo