Speltips, Malmö – Modo 17/10: Fortsätter krisen?

Emil Jakobsson Publicerat: 17 oktober 2015

Otroligt viktiga poäng står på spel för båda lagen när Malmö tar emot Modo under lördagskvällen. Båda lagen kommer från förluster och inget av lagen har egentligen råd med en ny förlust.

Det är verkligen inga positiva vindar som blåser runt Modo just nu. De har förlorat tre av deras fyra senaste matcher och nu senast blev det noll poäng hemma mot Brynäs trots att det är just på hemmaplan som de brukar ta sina poäng. De kommer till bortamatchen mot Malmö med fyra bortaförluster och inte en enda seger på bortaplan, de har faktiskt släppt in hela 22 mål på deras fyra bortamatcher den här säsongen vilket ger ett snitt på 5,5 per match. Svårt att vinna matcher då.

Dessutom har lagets VD Charlotte Gustafsson hunnit med att både klaga på Cmores kommentator som hon tyckte hånade Modo efter 7-0-förlusten mot Frölunda samt haft en presskonferens och berättat om publikkrisen som kan fälla laget. Som om det inte var nog delade Per-Åge Skröder ut en ful huvudtackling nu senast mot Brynäs och är anmält till disciplinnämnden och kommer mest troligt missa matchen mot Malmö (beslut kommer förmodligen under lördagen).

Skapar mycket chanser – utdelningen kommer

Malmö ligger visserligen tolva i tabellen men det känns som att de är på rätt väg. Efter fem raka förluster slog de Karlskrona med 7-4 på bortaplan och nu senast hämtade de upp ett 0-2-underläge till 2-2 hemma mot Luleå i en match som de sedan förlorade efter en straffläggning.

Sen om man använder samma statistik som vi använde oss av i torsdags när vi prickade krysset i Örebro – Växjö talar mycket för att Malmö kommer få bättre utdelning sett till hur de spelar. De rankas som seriens sjunde bästa lag sett till CorsiF (antal skott på mål, mot mål samt som blir blockerade) vilket ger en bra bild över hur mycket ett lag styr en match och skapar chanser.
SHL

Modo ligger fyra platser längre ner och och det är inte bara totalt antal skott utan även högkvalitativa skott som Modo ligger efter Malmö. Mäter vi antal skott från skottsektorn är Malmö seriens fjärde bästa lag och Modo åttonde bästa.
shl2

Ser vi bara till bortaplan är bara Rögle som avlossat mindre skott än Modo och Malmö seriens tredje bästa på hemmaplan. Med andra ord, jag tror Malmö undervärderas här av spelbolagen. De har skapat gott om chanser och utdelningen kommer förr eller senare.

När vi väger in detta samt faktorer som Modos usla bortaspel, allmän krisstämning runt laget och Skröders (förväntade) avstängning mot Malmö där känslan är att de är på gång känns ettan till  2,05 hos Expekt som ett bra spel. Saknar ni konto hos Expekt kan ni ta del av ett riskfritt spel värt 1 000 kronor här.

Speltips:

Speltips: Malmö vinner, rak etta
Odds: 2.05 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp:  Kl 18:30 lördag 17/10
TV:  cmoresport logocmorelivetre logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoresport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö 2,05 expekt logo
Oavgjort 4,75 comeon logo
Modo 3,1 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål 2,04 unibet logo
Under 5,5 mål 1,85 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: