Speltips, Malmö Redhawks – Leksands IF 6/1: Insatsen ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 5 januari 2017

Hockeyåret 2017 öppnas för såväl Malmö Redhawks som Leksands IF tidigt under fredagen, med nedsläpp 16:00 i Malmö Arena. Hemmalaget presenteras som kraftiga favoriter – och vi undrar om det inte betyder att värdet lutar över åt nästjumbon Leksands favör.

2016 är summerat och dessa parter rivstartar med ett dubbelmöte – under fredagen i Malmö Arena och exakt 24 timmar senare i Tegera Arena.

Viktiga poäng på spel också. Leksand kippar efter andan, jagar uppåt i tabellen från den nästjumboplats som parkeras på. Bara för ett par månader sågs det som en omöjlighet att studsa upp från bottenplatserna och att det skulle bli playoffspel, men liket LIF har vaknat och nu skiljer bara fyra pinnar dem från platsen ovanför.

Malmö Redhawks är inblandade i en annan fajt, den om direktplatserna till slutspelet. Liknande situation i att de jagar underifrån; i skrivandets stund är de sjua, och till sexan Linköping har man två pinnar och dito ända till fjärdeplatsen. Tätt och spännande…

Som på de flesta håll i SHL är några spelare i båda läger småsjuka. I övrigt bra truppbesked med närmast icke existerande skadebekymmer.

Leksand plusspelas

Har inte Redhawks blivit något kraftiga favoriter här?

Leksand ska absolut kunna streta emot här. Det bjöds på två suveräna prestationer från deras sida i slutet av 2016 – vände och vann med 2-1 över Färjestad senast, vilket följde upp en övertidsförlust borta mot ett starkt Skellefteå. 3-3 efter ordinarie då.

Och Malmö, ja, de har mer att bevisa. Det blev förvisso en förkrossande 6-0-vinst över Örebro HK, som är helt under isen, senast – men hade dessförinnan förlorat fyra matcher efter varandra. Förvisso bättre truppstatus nu.

Men att allt vore frid och fröjd hos Redhawks? Nja, det köper jag inte.

Det här blir en tajt historia är känslan och att vi då får dubbelt betalt för Leksand +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de förlorar med ett mål, får oavgjort eller vinner – till dubbelt betalt hos Unibet (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips: Leksand +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, fredag 6/1
TV:  cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:  cmorelive logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: