Speltips, Malmö Redhawks – Linköping 5/12: Tid för revansch

Spelbloggare Publicerat: 4 december 2016

Det råder revanschlust i Malmö Redhawks efter förlusten borta mot Linköping HC förra veckan. Nu ska de mäta krafterna i Malmö Arena och vi får känsla för ena parten.

Saab Arena. 2-0.

Linköping vann den tajta matchen lagen emellan i torsdags. Spelet i den sista tredjedelen, i båda delarna, blev det som fällde avgörandet. Marcus Högberg var fantastisk i LHC-målet, men Redhawks förmådde inte heller att hålla skärpan i de avslutande situationerna.

En fantastisk seriestart från Malmö Redhawks innebär att de nu, trots att det skiftat över i en klart sämre period, är fyra i tabellen. Kan nivån hållas uppe? Tveksamt som det sett ut de senaste månaderna.

God form för Linköping, åtminstone på hemmais. Före 2-0-vinsten senast värjdes mästarna Frölunda undan med tre mål mot noll. Fantastiskt målvaktsspel från Högberg även då – två hållna nollor efter varandra, det är meriterande fakta. Extra positiva besked då målvaktsspelet varit ett frågetecken.

Det här blir starten på en extremt hektisk vecka för LHC. Bara 25 timmar efter den här matchen ställs man mot nämnda Frölunda, fast då i CHL. Allt som allt blir det fem matcher på åtta dagar.

Ska vara favoriter på hemmais

Håller Malmö Redhawks som favoriter här. Rätt klara sådana också.

På hemmais är Redhawks att räkna med. Spelarna verkar växa ett par procent och tio matcher har landat i sju segrar. Godkänd bortamatch nu senast också – bara bättre effektivitet att eftersöka.

De flesta pinnar på senare tid har spelats in på hemmais för LHC. Borta? Två 1-4-bortaförluster efter varandra – mot Brynäs och Växjö.

Skulle kunna vara på tiden för en LHC-reaktion. Säkert så att blickarna delvis redan är på morgondagens CHL-fajt. Svårt att vara hundraprocentiga när matcherna duggar så tätt.

Utmärkt tillfälle för Malmö Redhawks att ta revansch här. Acceptabel prestation senat och på hemmais ska de vara rätt klara favoriter.

Malmö Redhawks ML, att vinna inklusive övertid och straffar, spelas till 1,96 x insatsen hos Unibet (1 000 kronor välkomstbonus). Värde i alla fall tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Malmö Redhawks ML (inkl ÖT/straffar)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 5/12
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: