Speltips, Modo – AIK 10/2: Det drar ihop sig i Hockeyallsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 9 februari 2017

Det börjar dra ihop sig ordentligt i Hockeyallsvenskan. Varje poäng är hyperviktig, speciellt för Modo och AIK, två lag som jagar kvalplats. Här hittar vi ett speltips till 1,90 gånger pengarna.

Helgen nalkas och som en liten aptitretare bjuds det på en drös matcher i Hockeyallsvenskan. Vårt fokus hamnar på den intressanta drabbningen mellan två namnkunniga lag – Modo Hockey och AIK Hockey.

Det här är två lag med liknande självbild: de hör helt enkelt hemma i SHL. Svensk ishockeys finrum lyser starkare om Modo och AIK finns där, åtminstone om vi frågar dem själva.

Hur som helst ser den där SHL-drömmen lite avlägsen ut i nuläget. Lagen ligger inom loppet av en poäng i den allsvenska tabellen, på nionde respektive tionde plats. Å andra sidan är det bara en poäng upp till Oskarshamn och Almtuna, som just nu ligger på de sista kvalplatserna, där chansen till SHL-spel alltså lever.

Fina tendenser från hemmalaget

De kommande veckorna är med andra oerhört viktiga för de här båda lagen. Det gäller dels att komma upp på kvalplats, men framförallt handlar det om att vässa formen. Om SHL ska bli verklighet till nästa säsong krävs en rejäl formtopp när det gäller som mest.

Inför den här matchen har Modo visat fina tendenser, som om man vill vara riktigt snäll kan peka på att en formtopp är på väg. 6-4-vinsten mot Tingsryd borta senast imponerade. Offensiven har dock sett stark ut under ett par veckor, även fall Modos stora problem fortfarande är att hitta en jämn och hög nivå i sina prestationer.

AIK har fem vinster på sina sju senaste matcher. Ett imponerande facit. Då ska det dock sägas att fem av vinsterna har kommit på hemmaplan, där AIK är klart starkare. På bortaplan har 08-laget fortsatt väldigt svårt att prestera, vilket inte minst 5-0- och 4-0-förlusterna mot Västervik och Oskarshamn förra veckan bevisar.

Det här är en jämn match på förhand, men det finns ett par faktorer som talar för hemmalaget. Fördelen av att spela på hemmaplan måste tas i beaktande, speciellt då AIK är klart sämre på bortaplan. Dessutom har Modo fin form och lär vara fyllda av självförtroende. Modo över 2,5 mål (inklusive förlängning) spelas till 1,90 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Modo Hockey över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 10/2
TV: cmoresport logo (TV-tablå)
Stream: cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: