Speltips MoDo – AIK 25/3: Logiskt utfall

Martin Efvergren Publicerat: 24 mars 2023

Ställningen är 2-2 i matcher mellan MoDo och AIK i kvartsfinalen av slutspelet i Hockeyallsvenskan 2023. Den femte matchen spelas lördagen den 25 mars med nedsläpp kl 18:30.

MoDo – AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

MoDo spelade ihop 109 poäng och vann därmed grundserien i Hockeyallsvenskan före Björklöven. AIK landade på 65 poäng och en slutlig tionde plats och gick således in i den här kvartsfinalen som stor underdog.

Men AIK har definitivt inte givit storfavoriterna från Örnsköldsvik någon behaglig resa så här långt. Matchserien inleddes med två hemmamatcher för MoDo. De vann planenligt den första med 3-2, men i den andra kunde ett heroiskt kämpande AIK kriga sig till en seger med 4-3 efter avgörande i förlängning.

På Hovet blev det sedan jämnt även i den tredje matchen som MoDo till slut vann med 4-3. I torsdags var det så dags för en ny skrällseger då AIK kunde utjämna till 2-2 i matcher efter att ha burits fram av hemmapubliken till en 5-4-vinst.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Slutspelshockeyns charm

AIK har verkligen kramat ur maximalt av sin förmåga i den här kvartsfinalen och det är det som krävs om man ska fortsätta störa MoDo. I synnerhet lyckades man med det i den andra perioden i torsdags. Då var det AIK som ägde matchen och utdelningen kom i form av tre raka mål som gjorde att man hade en 4-2-ledningen inför den tredje perioden.

MoDo forcerade starkt mot slutet men man kom inte närmre än 5-4. Även om AIK ägde mittperioden så var det ändå gästerna som vann skottstatistiken med 39-20.

Den här matchserien säger en hel del om vad det är så speciellt med slutspelshockey. MoDo tog 44 poäng mer än AIK i grundserie och spelmässigt har man varit, mer eller mindre, överlägsna över de fyra matcherna – med mittenakten senast som det stora undantaget. Trots det är ställningen helt jämn inför den femte matchen.

Nu väntar så två raka matcher i Hägglunds Arena i Örnsköldsvik och MoDo gäller alltjämt som stora favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget i den här matchen ger endast omkring 1.43 gånger insatsen.

Det mest logiska är att MoDo, i längden, kommer att gå segrande ur den här striden. Spelmässigt har de varit det klart dominerande laget och det ska mycket till om AIK ska kunna fortsätta få det maximala utfall som man har fått hittills. Därför tror jag att MoDo vinner den här matchen och att det, precis som i de tre senaste matcherna, kommer göras minst fem mål totalt. Det spelas till 1.81 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: MoDo vinner & över 4.5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 25 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo