Speltips, Modo – Brynäs 15/10: Köper inte oddssättarnas värdering

Spelbloggare Publicerat: 15 oktober 2015

Fjällräven Center är platsen och händelserna på isen ska Modo och Brynäs stå för. Fifty-fifty menar oddssättarna – vi håller ena sidan som rätt klar favorit.

Modo har varit extremt ojämna i uppstarten av SHL, med den sämre delen smått överordnat den bättre; är just nu nia, i ett skikt av tabellen där man av flera tippats hamna. Kontraktet bör man kunna fixa utan jättestora problem, men att nå slutspelet kan bli svårt. Saknas lite spetskvalitéer för det, är känslan.

Tre vinster och fem förluster är facit i de första matcherna – treorna alla kommit i just Fjällräven Center, detta dock mot lite halvdant motstånd: Karlskrona, HV71 och Rögle, som alla hittas under dem själva i tabellen, de två förstnämnda på jumbo- respektive nästjumboplatsen. Förlusten mot Linköping.

Defensiven har varit ett stort problemområde, främst i de lite svårare matcherna. Exempelvis förlorade man med 2-7 borta över LHC och för exakt en vecka sedan med 0-7 över Frölunda. Stabiliteten finns helt enkelt inte där.

Brynäs briljerade senast

Lite osäkert hur starkt Brynäs skulle stå inför spelåret, men tycker de satt en bra nivå direkt; offensiven sprudlar – tredje flest mål har gjorts i SHL – och förstakedjan är lyckosamt sammansvetsad och levererar på en bra nivå.

 

Sex vinster och två förluster är ett kvitto på hur pass bra man varit och med detta delas andraplatsen med tre andra konkurrenter – den absoluta peaken kom nu senast, när man vann med 3-1 över serieledande Frölunda inför hemmapubliken – en absolut topprestation.

Skiljer ett par snäpp för tillfället och nu är dessutom Modo drabbade av ett tufft avbräck i avstängde Kyle Wilson, som stått för fem poäng i de åtta inledande matcherma, vilket innebär att den redan relativt tunna offensiven blir ännu tunnare.

Faktum är att Brynäs är ett rent mardrömsmotstånd för Modo – sju raka inbördesvinster har Gävlelaget. En svit som förlängs här?

Oddssättarna kan inte skilja lagen åt – det kan vi. Känslan är också att Brynäs lär stå som rätt klara favoriter närmare nedsläpp och därför spelar vi redan nu att de ska vinna, inklusive ÖT/straffar, till fina 1,95x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Brynäs vinner, inklusive ÖT/straffar
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 15/10
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Modo 2,62 ladbrokes logo
Oavgjort 4,45 comeon logo
Brynäs 2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål 1,62 bwin logo
Under 4,5 mål 2,30 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: