Speltips, Montréal – NY Islanders 6/11: Tillbaka på vinnande spåret?

Emil Jakobsson Publicerat: 5 november 2015

Montréal Canadiens har gått fram som en ångvält under inledningen av säsongen men nu senast förlorade de mot lokalrivalerna Ottawa. Kommer en ny förlust i natt när New York Islanders kommer på besök eller hittar de tillbaka till det vinnande spåret direkt?

Ni kommer säkert ihåg hur Montréal inledde säsongen. De vann nio raka matcher men sen kom två tunga förluster och dessutom gick Carey Price sönder. Men laget reagerade på rätt sätt och tog två övertygande segrar med Michael Condon i målet (6-2 samt 5-1) men nu senast var effektiviteten under all kritik när de förlorade med 1-2 efter förlängning mot Ottawa trots att de vann skotten med 37-27.

Price är enligt mig världens bästa målvakt så visst är det ett avbräck att han är borta men samtidigt ska man inte blunda för att Condon vunnit fyra av fem matcher den här säsongen och att det var Price som vaktade målet i säsongens två första förluster. Av de målvakter som stått mer än någon enstaka match har Condon bäst siffror i ligan just nu med ett målsnitt på ynka 1,6 per match.

Förlorat tre av de fyra senaste

Gästande New York Islanders har även de en stark målvakt i form av Jaroslav Halak som bara släpper in 1,65 mål i snitt vilket givetvis hjälpt laget plocka en hel del poäng. Nu senast vann de en tät match mot New Jersey Devils med 2-1 men innan det hade de faktiskt tre raka förluster och ser vi över de fyra senaste matcherna har de bara gjort i snitt 1,75 mål i snitt per match.

Islanders har dessutom historiskt väldigt svårt mot just Montréal. Förra säsongen förlorade de samtliga tre matcher med målskillnaden 6-12 och ser vi över de sju senaste matcherna har Islanders sex förluster mot Montréal.

Miss av oddssättarna

Vi tror på Montréal här. Efter förlusten nu senats kommer de vara otroligt motiverade att göra en bra match och innan den förlusten hade de fem raka hemmasegrar. Islanders har visserligen en bra målvakt och Tavares mest troligt tillbaka men förluster mot Buffalo, New Jersey och Carolina och sedan en uddamålsseger mot New Jersey imponerar inte.

Montréal skapar även otroligt mycket, speciellt på hemmaplan, vilket deras 199 skott på sex hemmamatcher är ett tydligt kvitto på. Får man i snitt iväg 33,1 skott på mål per match ger man sig själv goda chanser att vinna över en längre period, speciellt när man även har en het målvakt längst bak.

När jag räknar ihop allt känns den raka ettan till 2,06 hos Redbet väldigt bra. Inget annat bolag är över 2,0 och bet-at-home och Expekt är till exempel nere på 1,88 samt 1,93 för samma spel. Ser vi till oddsen på Montréal inklusive en eventuell förlängning/straffar får vi bara 1,52 hos till exempel Betsafe. En miss av oddssättarna på Redbet som vi gärna utnyttjar. Saknar ni konto får våra läsare en unik bonus värd 2 000 kr när ni klickar här och sedan anger bonuskoden SBLOGG.

Speltips:

Speltips: Montréal vinner (ordinarie tid)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 01:30, natten mot fredag 6/11
TV:  viasathockey logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Montréal Canadiens 2,06 redbet logo
Oavgjort 4,0 nordicbet logo
New York Islanders 3,45 expekt logo
Över 5,5 mål 2,08 betsson logo
Under 5,5 mål 1,78 betsafe logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: