Speltips Mora – MoDo 5/4: Hemmastarka

Martin Efvergren Publicerat: 5 april 2023

Mora IK ligger under med 2-0 i matcher mot MoDo Hockey i semifinalen av slutspelet i Hockeyallsvenskan 2023. Den tredje matchen spelas onsdag den 5 april med nedsläpp kl 19:00.

Mora – MoDo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter de två inledande matcherna av den här semifinalen i Hockeyallsvenskans slutspel är det MoDo som har kopplat greppet. Detta sedan man vunnit de båda matcherna i Örnsköldsvik. Nu vänder så hemmaplansfördelen över till Mora då de nästkommande två matcherna spelas i Smidjegrav Arena.

MoDo gick in i slutspelet som favoriter sedan man vunnit grundserien med tre poängs marginal ner till Björklöven. Mora har också stått för en stark säsong då man slutade trea i tabellen.

Båda lagen ställdes emellertid på tuffa prov i kvartsfinalen. MoDo dominerade spelmässigt till stora delar i mötet mot AIK, men det var först i den sjätte matchen som man kunde avgöra till 4-2 i matchserien. Med samma siffror besegrade Mora Södertälje efter att ha avgjort den sjätte matchen på bortais i förlängning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

MoDo har inte övertygat

I Hockeyallsvenskans slutspel spelar man inte hemma – borta varannan match, utan i de fyra första matcherna är det två raka matcher i samma stad. Det gör det lite svårare att bedöma den här matchen då lagen ännu inte mötts i Mora i den här semifinalen.

Vi kan dock konstatera att MoDo vunnit sina två hemmamatcher, men i måndags var det mycket tack vare en storspelande Kristers Gudlevskis i kassen. Han spikade igen i en match som slutade med en 3-0-seger för MoDo. Både tränare och spelare var dock, trots segern, besvikna på sin insats.

Frågan är nu om vi ska se det som en styrka att MoDo vinner trots att de spelar dåligt eller som ett tecken på att Mora är på väg in i den här semifinalserien. Hos spelbolagen är MoDo alltjämt knappa favoriter att vinna även den här tredje matchen på bortais.

MoDo var Hockeyallsvenskans bästa lag i grundserien, men man har inte riktigt fått det att lyfta i slutspelet. Det var stundtals svajigt i kvartsfinalen mot AIK och man övertygade inte spelmässigt i måndags.

Mora är hemmastarka och man vann samtliga tre hemmamatcher mot Södertälje i kvarten. Med ett massivt hemmastöd i ryggen tror jag att man har goda möjligheter att vinna det här tredje mötet mot favoriterna MoDo. Mitt spel blir därför en rak etta, att Mora vinner under ordinarie tid till 2.60 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mora vinner
Odds: 2.60
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 5 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo