Speltips Mountfield – Färjestad 22/11: Det ska avgöras

Oskar Jörnevik Publicerat: 22 november 2022

I den andra matchen av två möts Mountfield och Färjestad. Matchen spelas tisdag den 22 november med pucksläpp klockan 17.30.

Mountfield - Färjestad

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

Mountfield som till vardags spelar ishockey i den tjeckiska ligan. Förra året vann laget grundserien men fick se sig besegrade i kvartsfinalen mot Mlada Boleslav. I år har Mountfield startat ligan på ett ganska knackigt sätt och ligger sexa med 29 inspelade poäng på 20 matcher. I CHL har man dock
gått bättre, i gruppen hade man lag som Frölunda och Berlin, men ändå vann man gruppen. Mountfield är ett mycket skickligt hemmalag, och brukar ha ett mycket bra stöd då arenan tar knappa 7 000 personer. Fyra av de fem senaste hemmamatcherna har Mountfield vunnit, och man är otroligt tighta defensivt. Åtta av de senaste tio matcherna har man hållit motståndarna under tre mål.

Färjestad har varit bra sedan man tog in Tomas Mitell i båset. Vann guldet förra säsongen efter ha varit extremt bra i slutspelet och vann alla matcher som spelades i Karlstad. Färjestad har öppnat årets säsong på ett okej sätt och har efter 18 matcher spelat till sig 32 pinnar och ligger på en fjärde plats i tabellen. I CHL fick man en ganska lätt grupp med lagen Krakow, Villacher och Straubing. Det var dock Straubing som toppade den gruppen efter sex spelade matcher.

Dessa lag möttes i första matchen av två förra veckan. En match där Färjestad vann med 4-3, det var en jämn tillställning, där gästerna Mountfield vann skotten. Färjestad har dock en starkare trupp på pappret var lite skarpare i anfallszonen. Vid oavgjort resultat ikväll så går matchen till förlängning, därför måste Mountfield ligga på lite extra.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Satsar på CHL

Mountfield har inte spelat CHL sedan säsongen 19-20 och då gick man hela vägen till final. Mountfield är ett lag som alltid satsar på CHL, det brukar tjeckiska lag göra. Tjeckerna har lite skavanker i laget, men inte på de bärande spelarna. Jakub Lev leder interna poängligan på fina 6+13. Radek Smolanek är lagets viktigaste pjäs, en mycket smart spelare. Backsidan är bra, kanske inte när det gäller det offensiva spelet, men i defensiv zon spelar man väldigt fint.

Färjestad har också ett par skavanker i truppen och inte minst på backarna Mikael Wikstrand och Theodor Lennström, två backar som håller hög SHL-klass. Marcus Nilsson är en mycket sevärd spelare och går mot sin bästa säsong någonsin, toppar både interna (exklusive Lennström) poängligorna, i CHL och SHL. Victor Ejdsell börjar komma igång och Färjestad har sparkapital i Linus Johansson och Daniel Viksten. Backsidan finns det trots avbräcken vassa herrar i Ville Pokka och Joel Nyström.

Färjestad åker till Tjeckien med hopp om avancemang, och skickar alltså det bästa laget. Färjestad är starka defensivt och har 4-3 att gå på. Mountfield är starka hemma och komma inte släppa till många lägen. Under 5.5 mål är ett mycket bra spel här. Efter att lagen har känt på varandra i förra matchen kommer denna bli lite mer tillbakadragen. Färjestad trygga i ordning + Mountfield trygga defensivt på hemmaplan = målsnålt.

  100 kronor gratisspel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,90
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 17:30, tisdag den 22 november 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: