Speltips, New York Islanders – Dallas Stars 3/1: Två lag som vill studsa tillbaka

Emil Jakobsson Publicerat: 3 januari 2016

Dallas Stars toppar NHL men har tre raka förluster på bortaplan när de under söndagskvällen (23:00) gästar New York Islanders som ligger trea i den östra konferensen. 

Dallas Stars har vunnit imponerande 28 av 40 matcher den här säsongen och de lever mycket på sin strålande offensiv då de är det laget som gjort flest mål i ligan. Nu senast natten mot söndag förlorade de med 2-3 efter förlängning borta mot New Jersey Devils.

– Vi åkte inte skridskor som vi brukar under matchen och av någon anledning hade vi inte samma kraft i benen som vi vanligtvis har, sa Patrick Sharp efter förlusten till media. Nu väntar som sagt en ny bortamatch mindre än 20 timmar efter förlusten mot Devils.

Förlusten var dessutom Dallas tredje raka på bortaplan (3-6 mot Columbus och 1-3 mot Calgary). Även om man ser över en längre period är det tydligt att det är bortaplan som är deras stora problem den här säsongen då de förlorat sex av deras åtta senaste bortamatcher men vunnit åtta av deras nio senaste hemmamatcher under samma period.

Gjort 20 mål på fyra senaste mot Dallas

New York Islanders vänder hem efter tre raka bortamatcher där de vann de två första men nu natten mot söndag förlorade de borta mot Pittsburgh med 2-5. Hemma i Barclays Center har de vunnit sex av de åtta senaste matcherna.

De har även presterat bra mot just Dallas som de vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot och gjort hela 20 mål under de matcherna. De två senaste matcherna i New York mellan lagen har Islanders vunnit med totalt 14-8 i målskillnad.

Man kan verkligen inte förneka att Dallas är ett otroligt bra lag och det tar alltid emot lite att spela mot ligans bästa lag. Men med tanke på deras svaga bortaspel (tre raka förluster och bara två segrar på de åtta senaste) samt deras svaga resultat tidigare mot just Islanders håller jag inte med spelbolagen när de ställer ut nästan samma odds för ettan som tvåan. En hemmaseger på ordinarie speltid betalar hela 2,5 och tvåan bara 2,6.

Sharps analys om att de hade sega ben redan igår gör inte att jag tror mer på dem här och jag synar gärna Nordicbet som erbjuder 2,5 gånger pengarna på ettan vilket kan jämföras med 2,2 hos till exempel William Hill som är en mer oddssättning enligt mig. Saknar ni konto hos Nordicbet ger de våra läsare en unik bonus värd 1 000 kr + ett gratisspel värt 400 kr. Klicka här för att ta del av kampanjen.

Speltips:

Speltips: New York Islanders (ordinarie speltid)
Odds: 2,5 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus+ 400 kr gratisspel)
Spelstopp: Kl 23:00 söndag 3/1
TV:  viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Islanders 2,5 nordicbet logo
Oavgjort 4,0 redbet logo
Dallas Stars 2,6 betway logo
Över 5,5 mål 1,87 betstarsknapp logo
Under 5,5 mål 2,04 betsafe logo

Oddsens motsvarighet i procent: