Speltips NY Islanders – Montreal Canadiens 13/4: Klara favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 12 april 2023

Ett slutspelsjagande New York Islanders tar emot ett avsågat Montreal Canadiens i nattens omgång av NHL. Matchen spelas natten till torsdag den 13 april 2023 med nedsläpp kl 01:00 svensk tid.

NY Islanders – Montreal Canadiens

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

New York Islanders går en jämn kamp om en plats i Stanley Cup-slutspelet. Efter 81 spelade matcher har man tagit 91 poäng och ligger därmed på andra plats i Eastern Conference Wild Card-serie.

Med en omgång kvar att spela är Islanders en poäng efter Florida Panthers och en poäng före Pittsburgh Penguins. Upplösningen lär således bli dramatisk.

I måndags lyckades NY Islanders emellertid inte ta chansen att koppla greppet om en topplacering i Wild Card-serien. Detta då man föll med 5-2 borta mot Washington Capitals i måndags. Darcy Kuemper storspelade i Capitals-kassen och stod för 38 räddningar. Efter matchen var Islanders-coachen Lane Lambert frustrerad över att hans lag inte tog chansen i en match som betydde mycket mer för dem än för hemmalaget Washington.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett uppgivet Montreal?

Montreal Canadiens har till skillnad från NY Islanders inte något kvar att spela om. Efter 80 spelade matcher har man tagit 68 poäng och ligger därmed sist i Atlantic Division.

Att Montreals säsong i praktiken är över blev också tydligt då man föll samman totalt i lördags. Man ställdes då mot rivalerna Toronto Maple Leafs på bortais och föll med hela 7-1. I den första perioden vann hemmalaget skottstatistiken med 18-1 och totalt blev det 46-21. Därmed har Canadiens förlorat fem av sina sex senaste matcher.

New York Islanders och Montreal Canadiens möttes senast i början av februari i Montreal. Det slutade med en 4-3-seger för hemmalaget efter avgörande i förlängning. Därmed står det 1-1 i matcher mellan lagen den här säsongen då NY Islanders vann den första matchen med 2-1.

NY Islanders har nu en slutspelsplats att spela om medan Montreal inte har något att spela för. Det gör att hemmalaget gäller som favoriter till omkring 1.47 gånger insatsen.

Islanders bör ha goda chanser att vinna den här matchen, men min bedömning är att spelvärdet på hemmalaget är sämre än ett målspel. Canadiens föll med 7-1 senast, men i matchen dessförinnan vann man med 6-2. De är med andra ord en aning svårbedömda. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 5.5 mål i den här matchen till 1.76 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 01:00, torsdag 13 april
TV: 
Stream:  viaplay logo