Speltips, Örebro – Luleå 19/11: Båda målvakterna ser ut att missa matchen

Emil Jakobsson Publicerat: 19 november 2015

Örebro verkar ha prickat formen och under torsdagen tar de emot Luleå som kanske måste klara sig utan båda sina ordinarie målvakter. 

Örebro har sedan landslagsuppehållet varit på en roadtrip med tre raka bortamatcher. Först knep de poäng men förlorade efter förlängning borta mot Skellefteå och sedan vann de mot Modo och Djurgården med totalt 7-0.

Däremot var laget inne i en svacka innan landslagsuppehållet när de förlorade tre raka men spelet har sett bättre ut nu i november och sju av nio poäng på tre bortamatcher och dessutom två nollor är starkt.

Örebro verkar även hittat rätt nycklar mot Luleå. De vann säsongens första hemmamöte mot Luleå med 4-0 och de har vunnit fem raka och sju av de åtta senaste mot Luleå. På hemmaplan har de vunnit de tre senaste matcherna mot Luleå med målskillnaden 11-1.

Höga toppar och låga dalar

Luleå går fortfarande tungt och radar just nu upp förlusterna. De har förlorat tre raka SHL-matcher med målskillnaden 4-12. Däremot stod de för en stark insats för lite över en vecka sedan när de slog finska topplaget Tappara med 5-0 på hemmaplan i CHL. Men det är genomgående för Luleå den här säsongen att de antingen gör väldigt starka insatser eller väldigt svaga, det är höga toppar och låga dalar. Långt från det stabila spel som krävs i SHL och den höga lägstanivån som krävs för att få med sig poängen över en lång säsong.

På bortaplan har Luleå förlorat fem av de sex senaste om man räknar in både SHL och CHL och segern var mot jumbon Karlskrona. På lagets nio senaste bortamatcher i SHL har de sju förluster, en straffseger mot Malmö och sen den nyss nämnda segern mot Karlskrona.

17- eller 18-åring i målet?

Mycket talar även för att Luleå får ställa 17-årige Filip Gustavsson eller 18-årige Oskar Masiello i målet borta mot Örebro. Förstemålvakten Joel Lassinantti dras med en höftskada och har börjat träna men inte gått 100 än och Daniel Larsson är sjuk och missade förra träningen.

Ett lag helt utan självförtroende som dessutom tvingas ställa en oprövad tonåring i målet känns inte som ett segerrecept. Luleå har även stora problem mot lag på övre halvan av tabellen. Av deras tio matcher mot lagen på över halvan (1-7) har de bara en seger och det var i premiären mot Växjö i mitten av september, de övriga nio matcherna har de förlorat och det är tydligt att Luleå inte har tempot som krävs mot de bättre lagen.

Vi väljer att spela den raka ettan till 2,15 gånger pengarna hos Mybet, hela 0,15 högre än många ändra bookies som till exempel 10Bet. Spelar även en mindre insats på Örebro -2,5 som betalar hela 5,15 gånger pengarna hos Nordicbet. Luleå har förlorat tre av de fyra senaste mot Örebro med minst tre måls marginal och oddset en bit över 5,0 är det ett kanonspel.

Speltips:

Speltips: Spel 1: Örebro vinner ordinarie matchtid,  Spel 2: Örebro -2,5 mål
Odds: 2,15 samt 5,15  (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus) samt Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00 torsdag 19/11
TV:  cmorelivetva logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro 2,15 mybet logo
Oavgjort 4,45 nordicbet logo
Luleå 3,1 betsson logo
Över 4,5 mål 1,67 ladbrokes logo
Under 4,5 mål 2,25 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: