Speltips Örebro – Skellefteå 11/4: Matchboll SAIK

Martin Efvergren Publicerat: 11 april 2023

Örebro HK ligger under med 3-2 i matcher mot Skellefteå AIK i semifinalen av SHL-slutspelet 2023. Den sjätte matchen spelas tisdag 11 april med nedsläpp kl 19:30.

Örebro – Skellefteå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Grundseriens tvåa Skellefteå gick in i den här semifinalen som favoriter, men det var Örebro som skulle koppla greppet om matchserien. Efter att ha besegrat Timrå i en sjunde avgörande batalj åkte Niklas Erikssons manskap upp till Skellefteå och vann den första semifinalmatchen med 5-2. Därefter följde man upp det med en 3-2-seger efter avgörande i förlängning hemma i Örebro.

Inför den tredje matchen var SAIK i pressat läge, men istället för att se tyngda ut skruvade man istället upp nivån. Inte minst gjorde Linus Söderström det då han spikade igen helt och hållet i två raka matcher. Skellefteå vann med 3-0 hemma följt av en 1-0-seger i Örebro i match fyra.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målvaktsmatchen

I söndags var det istället ÖHK:s burväktare Jhonas Enroth som skulle få huvudrollen då han stod för hela 50 räddningar. Det skulle dock inte räcka för att bli matchvinnare då Skellefteå till slut vann med 3-2 efter att Jonathan Pudas gjort det avgörande målet i den andra förlängningsperioden.

Örebro inledde den här matchen piggt och återigen var det den hajpade Milleniumkedjan som visade vägen. Skellefteå skulle emellertid komma tillbaka och ta över matchen. Trots en storspelande Enroth vann till slut hemmalaget fullt rättvist.

Därmed har Skellefteå tre raka segrar och Örebro spelar nu med pressen att vinna eller försvinna. De förstnämnda har definitivt vunnit tillbaka momentum i matchserien, samtidigt vet vi att det inte sällan kan vara svårt att sätta dit den avgörande matchbollen.

Hos spelbolagen gäller Skellefteå som knappa favoriter. Ser vi till de tre senaste matcherna är det mycket som talar för att de kommer att avgöra den här semifinalen i den här sjätte matchen.

Det är en intressant match i matchen mellan två riktigt bra målvakter och det har varit tätt och målsnålt i de fyra senaste matcherna. Under ordinarie tid har det gjorts under 4.5 mål i samtliga dessa och jag finner god anledning att tro på ett liknande scenario här. Mitt spel blir att det kommer göras under 5 mål (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5 mål (asian)
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30, tisdag 11 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo