Speltips Örebro – Timrå 21/3: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 21 mars 2023

Örebro HK leder med 2-0 i matcher mot Timrå IK kvartsfinalen av SHL-slutspelet 2023. Den tredje matchen spelas tisdagen den 21 mars med nedsläpp kl 19:00.

Örebro – Timrå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro HK har en stabil säsong bakom sig där man slutade på en fin fjärde plats i SHL:s grundserie. Endast två poäng bakom, på femte plats landade Timrå IK vilket också för deras del är mer än godkänt sett till förväntningarna.

Det var alltså inte mycket som skiljde lagen emellan i grundserien, men i den här kvartsfinalserien är det Örebro som har kopplat greppet. Man inledde med att vinna på hemmais med 4-1 i fredags och i söndags kunde man även gå segrande i en jämn och svängig batalj i NHC Arena i Timrå. Närkingarna vann till slut med 4-3 efter att Linus Öberg gjort det avgörande målet med tre minuter kvar av den tredje perioden.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Välorganiserade lag

Söndagens tillställning var Timrås första slutspelsmatch på hemmais på 13 år och det var, för att citera Didrik Strömborg, ”en kokande lada”. Trots starkt hemmastöd lyckades man dock inte utjämna matchserien. Små marginaler fällde avgörande men förlusten blev tung för Timrå som nu behöver hitta ett sätt besegra Örebro på bortais och det två gånger om man ska kunna vända den här matchserien.

Det skiljde alltså bara två poäng mellan lagen i grundserien och ser vi till inbördes möten var det också mycket jämnt. Timrå vann de två första matcherna efter straffar respektive förlängning och Örebro vann de två resterande mötena. Därmed har ÖHK nu fyra raka segrar mot Timrå i ryggen.

Det blev målglatt i söndags, men i övrigt har det varit målsnåla matcher mellan Örebro och Timrå. Det har gjorts under 5.5 mål i samtliga de övriga fem mötena och det är nog ingen slump med tanke att vi har att göra med två välorganiserade lag som sällan bjuder på några stora ytor.

Endast topplagen Växjö och Skellefteå släppte in färre mål än Timrå i grundserien och deras chans i den här bortamatchen är nog att spela tight i egen zon och försöka utnyttja de tillfällen man kan få i powerplay.

Örebro gäller som rättmätiga favoriter, men jag tycker inte att man kan räkna bort Timrå än. Jag räknar med att det här kommer att bli en tät tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 21 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo