Speltips Örebro – Timrå 25/3: Matchboll

Martin Efvergren Publicerat: 24 mars 2023

Örebro HK leder med 3-1 och har matchboll mot Timrå IK i den här kvartsfinalen i SHL-slutspelet 2023. Den femte matchen spelas lördagen den 25 mars med nedsläpp kl 15:15.

Örebro – Timrå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro HK och Timrå IK kan båda vara stolta över sina respektive säsonger så här långt. De förstnämnda slutade på fjärde plats i grundserien och Timrå var bara två poäng efter och blev femma.

Nu är emellertid Timrå endast en förlust ifrån att säsongen ska ta slut. Örebro har, efter fyra spelade matcher av den här kvartsfinalserien, varit det snäppet starkare laget. Närkingarna inledde med att vinna med 4-1 hemma i Behrn Arena och därefter gick man även segrande med 4-3 i returen i Timrå.

I den tredje matchen kunde så Ante Karlssons manskap studsa tillbaka och ta en bortaseger med 4-3 efter avgörande i förlängning. I torsdags var det dock Örebro som återigen drog det längsta strået då man vann med 4-2 i NHC Arena i Timrå.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En mental prövning

Det här har varit en matchserie präglat av heta känslor och många fysiska dueller. Torsdagens möte blev inget undantag. Precis som i tisdagens match så var det Örebro som kopplade greppet då man gick ifrån till en 2-0-ledning. Den här gången lyckades emellertid inte Timrå hitta någon väg tillbaka in i matchen.

Niklas Eriksson kastade in Jonas Arntzen i kassen för första gången i slutspelet och det blev ett lyckat drag. Arntzen räddade 29 skott och blev matchhjälte för ÖHK.

Örebro har nu matchboll och det ska bli intressant att se hur det påverkar det mentala spelet. Ingen av de här klubbarna är speciellt meriterade vad gäller slutspelshockey i SHL. Örebro gäller som favoriter men små marginaler har skiljt lagen åt så här långt och att ro hem den avgöra matchen kan ofta vara minst lika mentalt prövande som att, likt Timrå, spela med pressen att man måste vinna.

Det har varit relativt målrika matcher så här långt i den här kvartsfinalen. Oddsmässigt är det, trots det, gynnsamt att tro på att det kommer göras en del mål även i den här matchen. Därför blir mitt spel att det görs över 5 mål inklusive förlängning till 1.75 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (inkl. förlängning)
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:15, lördag 25 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo