Speltips Örebro – Timrå 29/3: Match 7

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2023

Ställningen är 3-3 i matcher och nu väntar en sjunde avgörande i SHL-kvartsfinalen mellan Örebro HK och Timrå IK. Matchen spelas onsdagen den 29 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Örebro – Timrå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro och Timrå har varit jämnstarka sett över hela säsongen och på så vis är det logiskt att det den här kvartsfinalen har gått till en sjunde avgörande match. I grundserien i SHL tog Örebro två poäng mer än Timrå och lagen slutade på en fjärde respektive femte plats i tabellen.

Den här kvartsfinalserien såg dock inte initialt ut att bli den där riktiga rysaren. Örebro inledde med att vinna både hemma och borta och efter fyra matcher hade man skaffat sig en 3-1-ledning. Men att slå in den där avgörande matchboll är ofta inte helt enkelt och istället har Timrå gått segrande i de två senaste bataljerna.

I lördags blev det en jämn holmgång där gästande Timrå till slut kunde avgöra i förlängning. Måndagens möte blev också det rafflande då Timrå, inför ett starkt hemmastöd, kunde ta det här till en match 7 efter seger med 4-3.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oviss utgång

Timrås Sebastian Hartmann blev matchvinnare då han stod för en mycket fin insats som resulterade i två mål och ett assist i måndags. Det var en match där Timrå kom ut starkast och även om Örebro höjde sig i den tredje perioden var det, totalt sett, en rättvis seger.

Värt att notera är att detta var Timrås första seger hemma i NHC Arena i den här kvartsfinalserien. Inför matchen hade det blivit fyra raka bortasegrar i matchserien. Det är förstås udda och frågan är nu om man verkligen ska se Örebros ”hemmaplansfördel” som en fördel.

Hursomhelst har Timrå skaffat sig ett mentalt övertag i och med sina två raka segrar. Trots det är det Örebro som gäller som favoriter till ett odds omkring 2.05 gånger insatsen.

Med tanke på att hemma – borta inte tycks vara en avgörande faktor i den här matchserien tycker jag att utgången känns helt öppen. Med andra ord är Timrå undervärderade om vi ser till oddsen.

Vi har att göra med två välorganiserade lag vars defensiva grunder var vägvinnande under grundserien. Här i kvartsfinalen har det dock varit relativt öppna tillställningar där det gjorts minst fem mål totalt under ordinarie tid i fem av sex matcher. Jag finner därför anledning att tro att det kommer fortsätta på det spåret och mitt spel blir att det kommer göras över 5 mål (asian handicap) till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian)
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 29 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo