Speltips Österrike – Sverige 29/12: Ny JVM-vinst för Juniorkronorna

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2020

Juniorkronorna har öppnat med en tung vinst mot Tjeckien och är nu storfavorit mot Österrike i JVM 2021 den 29 december 2020.

Österrike - Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nu är det viktigt att betona det faktum att den här matchen i praktiken spelas sent på måndagskvällen och inte på tisdagen, eftersom det är avspark precis efter midnatt den 29 december 2020. Med andra ord gäller det att ha koll på sitt speltips tidigt i det här fallet.

Men allting pekar såklart på att det är Juniorkronorna, det vill sig det svenska landslaget, som kommer att dominera mötet med Österrike i stundande JVM. Det ska vara klasskillnad mellan lagen och det har så varit alla gånger man spelat mot varandra på slutet.

7-3 slutade det i för sig senast man spelade mot varandra, så tidigt som 2009, men Sverige har varit ett topplag i JVM-sammanhang samtidigt som Österrike knappt spelat turneringen på senare år. Det är alltså två helt olika världar som möts.

Nu ska man i för sig ha med sig att Sverige inte har vunnit turneringen sedan 2012 och att man den här gången är lite av en outsider, men med en bra plankträff och ett starkt slutspel när det kommer går det faktiskt att rubba alla lag. Därför räknar jag inte bort Juniorkronorna än.

Juniorkronorna har storform redan

Så här långt har Sverige bara spelat en match i JVM 2021 och den slutade med en tung vinst mot Tjeckien. Att vinna med klara 7-1 i en premiär, dessutom mot ett lag som har en stolt tradition av att ta fram unga talanger, är ingenting annat än mäkta imponerande.

1,34 gånger pengarna – ungefär – gav en rak svensk vinst den gången och det går att jämföra med runt 1,01 gånger pengarna när Juniorkronorna spelar mot Österrike.

Med andra ord borde Sverige städa av det här motståndet i den andra omgången betydligt enklare än vad man gjorde med Tjeckien, som ändå inte var en ordentlig utmaning.

Österrike förlorade med hela 11-0 mot USA i den första rundan och visade att man egentligen inte har på den här nivån att göra. Juniorkronorna kanske riskerar att slappna av lite här, men rimligen bör man vinna med 7-10 puckars marginal. Allt annat är faktiskt ganska svagt med tanke på att man är ett rakt igenom starkare lag.

Sverige -6,5 spelas till 1,64 gånger smeten hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Sverige -6,5
Odds: 1,64
Bolag: Unibet
Spelstopp: 00:00, tisdag 29 december 2020
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: