Speltips, Rögle – HV71 13/1: Periodspel till 2,30

Spelbloggare Publicerat: 12 januari 2017

Läget är desperat för Rögle i SHL när ett solitt HV71 kommer på besök till Lindab Arena i Ängelholm. Vi räknar med en elektrisk batalj och tror att skåningarna kommer försöka rivstarta, som melodin ljudit på sistone.

Varje match är en – måstematch. Rögle är extremt illa ute i SHL, placerade som jumbo med sju poäng upp till över strecket, dock med en match mindre spelad än de konkurrenter precis ovanför. Fyra raka förluster, varav tre under ordinarie tid, har det blivit och avståndet till säker mark växer och växer.

Kniven mot strupen, alltså… Igen.

Även betydelsefulla pinnar står på spel för femteplacerade HV71, som alltså krigar i det tajta tabellskiktet runt slutspelsplatserna. Här, när man har en match mindre spelad än flera av konkurrenterna runtom, finns en utmärkt chans för att stärka ställningarna i den här fajten. Och visst borde HV71 vara av slutspelsmaterial?

Positiva besked för Rögle inför matchen; skadesituationen har lättats upp rejält och en handfull pjäser kommer tillbaka, fit for fight. Kommer således städas om en del i linorna.

Öppnar med full fart?

Desperation, det har varit en av de punkter som Rögletränaren Anders Eldebrink tryckt på att han vill se.

Med andra ord; lite som det varit på sistone, framförallt på hemmais.

Rögle har försökt komma ut med fart och fläkt, överraska sina motståndare och spela med energi. De sprudlande starterna har inte sällan trubbats av, till att matcherna sedermera landat i normaltempo.

Att det dessutom är matchtröjans dag och att det gissningsvis kommer bli ett bra tryck i arenan, kan också det påverka till att höja tempot. Om än marginellt. Blir publiken den sjätte spelaren?

HV71 vet att de har mer individuell kvalité och teknik i laget och lär försöka följa med i det tempo som Rögle vill sätta. Till en början åtminstone.

Målsnittet är också högt i Rögles matcher – och som nämnt; de vill troligtvis sätta tempot från start. Och det här med att komma ut med högt tempo? I fyra raka hemmamatcher har det bjudits på minst två mål redan i de första perioderna.

Över 1,5 mål i den första perioden spelas till 2,30x hos Bet365 (1 000 kronor i välkomstbonus!). Känns som att det oddset är något i överkant och att värde finns i alla fall tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål (första perioden)
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 13/1
TV:  cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: