Speltips Rögle – Skellefteå 22/3: Mentalt övertag

Martin Efvergren Publicerat: 22 mars 2023

Rögle BK ligger under med 2-1 i matcher mot Skellefteå AIK i kvartsfinalen av SHL-slutspelet. Den fjärde matchen spelas onsdagen den 22 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Rögle – Skellefteå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå AIK hade länge greppet om serieledningen i SHL men man föll tillbaka mot slutet och blev då omsprungna av Växjö Lakers. För Rögles del blev det ingen toppstrid i grundserien utan man fick till slut nöja sig med en nionde plats. Det innebar att man fick spela play-in mot Leksand i bäst av tre. Man föll då i den första matchen på hemmais, men kunde sedan vinna två raka i Leksand.

Kanske innebar det för Rögles del att man var mer inne i slutspelshockeyn och att man kunde dra fördel av det i det första mötet i den här kvartsfinalen mot Skellefteå. Man kunde hursomhelst vinna med 3-2 borta i match 1.

Därefter har dock Skellefteå börjat hitta rätt. I den andra matchen i Ängelholm gick man segrande med 2-0 och i måndags kunde man vinna med klara 5-0 i Skellefteå Kraft Arena.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Söderström har spikat igen

Joakim Lindström hamnade i fokus då han gjorde sin 100:e slutspelspoäng när han satte 2-0 i måndagens möte. SAIK vann alltså med klara siffror, men det var en jämnare match än vad resultatet visar. Hemmalaget inledde piggast men Rögle kom in i det mer och mer utan att kunna spräcka Linus Söderströms nolla som därmed är intakt över två raka matcher.

Nu vänder matchserien tillbaka till Skåne och det här är en match som Rögle nog behöver vinna om de ska kunna skrälla i den här kvartsfinalen där Skellefteå gäller som favoriter. I grundserien skiljde det hela 27 poäng mellan lagen och Skellefteå gick segrande i tre av fyra möten mot Rögle.

Robert Ohlssons manskap avslutade dock säsongen svagt, i synnerhet vad gäller den offensiva produktionen. Därför var det nog särskilt att man kunna göra fem mål senast.

Skellefteå stod inte för någon perfekt match senast, men min känsla är ändå att de är på väg åt rätt håll nu. Söderström i kassen har en historia av att höja sig när det vankas slutspel och det faktum att Rögle gått mållösa i två matcher lär ha satt en del griller i huvudet. SAIK-målvakten har skaffat sig ett mentalt övertag på Rögles skyttar och det tror jag kommer fälla avgörande här. Mitt spel blir en rak tvåa, att Skellefteå vinner under ordinarie tid till 1.98 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skellefteå vinner
Odds: 1.98
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, ondag 22 mars
TV: 
Stream: