Speltips Ryssland – Finland 11/2: Euro Hockey Tour

Simon Pålsson Publicerat: 11 februari 2021

Sweden Hockey Games avgörs som bekant på svensk mark, när Ryssland och Finland gör upp i premiären den 11 februari 2021.

Ryssland - Finland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway


Har ni väntat på att få se lite landslagshockey igen? Det finns det nog många som har gjort, inte minst en säsong som denna när ligahockeyn runt om i världen inte riktigt är som den brukar, och inte minst då det har funnits en lång väntan på att NHL ska köra igång.

I november månad spelades som bekant Karjala Cup, där Ryssland dominerade, och i december var det så dags för Channel One Cup. Även i den turneringen var det ryssarna som dominerade ganska ordentligt, i flertalet av matcherna.

Inte minst mot Finland var ryssarna dominant, med 6-2 i november och hela 5-1 i december. Det där är ingen slump att man har sådana resultat.

Det man från finsk sida kanske kan luta sig mot inför det här mötet är att man på svensk mark, i Sweden Hockey Games, har varit starka mot Ryssland. Nu senast, förra februari månad, vann man med 3-0 och kunde då städa av ryssarna enkelt.

Men kom ihåg att det i det fallet var ett ryskt landslag utan samma kraft som man kan ha. Just nu finns det dock lite problem med KHL-spelare som inte har kunnat följa med. Detta från slutspelslagen, som helst inte släpper sina bästa spelare.

Finland har slagläge

I mina ögon talar statistiken tydligt för att Finland är ett lag som ofta ska gälla som underdog inför mötena med Ryssland, men under rådande omständigheter har man en reell chans att ställa till det för det ryska motståndet.

Men skillnaden lär vara att Ryssland i nuvarande tappning tappar mycket av sin offensiva kraft, och att matcherna istället blir mer som motståndarna vill. Det finns en tydlig trend med mer målsnåla matcher när det är Finland som har vunnit.

Det tar jag fasta på inför den här matchen och förväntar mig en ganska försiktig tillställning, snarare än en målfest. Det finns inte offensiv kraft nog för att förvänta sig det.

Under 5,5 mål spelas till 1,55 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,55
Bolag: Betway
Spelstopp: 15:00, torsdag 11 februari 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: