Speltips Seattle Kraken – Dallas Stars 10/5: Målrik historik

Martin Efvergren Publicerat: 9 maj 2023

Seattle Kraken leder med 2-1 i matcher mot Dallas Stars i Stanley Cup-slutspelets andra runda. Den fjärde matchen spelas natten till onsdag den 10 maj 2023 med nedsläpp kl 03:30 svensk tid.

Seattle Kraken – Dallas Stars

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det här är Seattle Krakens blott andra säsong i klubbens historia och i det här slutspelet har de börjat göra sig ett namn. Förra säsongen slutade man hopplöst sist i Pacific Division, men i år kunde man alltså knipa en plats i Stanley Cup efter att ha slutat sjua i hela Western Conference.

Nu har man inte bara tagit sig till slutspel utan även slagit ut de regerande mästarna Colorado Avalanche. Seattle Kraken tog matchserien till en sjunde avgörande och kunde där säkra en plats i den andra slutspelsrundan efter en 2-1-seger på bortais.

Man har även inlett den här serien mot Dallas Stars på ett övertygande sätt. Man inledde med att vinna med 5-4 efter avgörande i förlängning i den första matchen i Dallas. I den andra matchen kunde Dallas Stars sedan utjämna efter seger med 4-2.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Seattle är undervärderade

Efter två jämna matcher kunde Seattle Kraken ro hem en klar seger i det tredje mötet som var deras första på hemmais i matchserien. Efter att ha gjort fyra mål inom loppet av drygt sex minuter i den andra perioden vann Kraken till slut matchen med hela 7-2.

En intressant och till synes avgörande faktor bakom segern var en händelse strax innan Seattles målkavalkad. Då träffades Dallas Stars viktige försvarskugge Miro Heiskanen av en puck i ansiktet och tvingades utgå. Därefter rasade hela Dallas samman fullständigt.

I grundserien var Dallas Stars åtta poäng bättre än Seattle Kraken och slutade på en fjärde plats i Western Conference. I slutspelets första runda besegrade man Minnesota Wild med 4-2 i matcher efter att ha vunnit de tre sista mötena.

Trots Seattle har fällt de regerande mästarna och trots att man vann med hela 7-2 senast så är det ändå Dallas som gäller som knappa favoriter inför den här fjärde matchen.

Utgången känns oviss, men min uppfattning är att Seattle Kraken fortsatt är undervärderade. I synnerhet om Heiskanen är fortsatt otillgänglig för Dallas. Om vi inkluderar mötena mellan de här lagen i grundserien så har det gjorts minst sex mål totalt i samtliga sex matcher. Jag finner anledning att tro att även den här matchen kommer att bjuda på relativt många mål. Mitt spel blir att det görs över 5.5 mål totalt till 1.79 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.79
Bolag: Expekt
Spelstopp: 03:30, onsdag 10 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo