Speltips Skellefteå – Brynäs 21/2: Rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 20 februari 2023

Serieledarna Skellefteå gästas av nästjumbon Brynäs i tisdagens omgång av SHL. Matchen spelas den 21 februari 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Skellefteå – Brynäs

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå AIK har varit oerhört stabila genom hela säsongen och när vi nu närmar oss upploppet av grundserien så har man kopplat greppet om serieledningen. Med en match mindre spelad än tvåan Växjö toppar SAIK tabellen med tre poäng.

Robert Ohlssons manskap har tagit fyra segrar på de fem senaste matcherna. I den näst senaste omgången tog man en viktig skalp då man slog Växjö Lakers på bortais efter avgörande i förlängning. I lördags följde man sedan upp den segern med att slå Malmö Redhawks med 5-4, också det på bortaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Seriens vassaste offensiv

För rivalerna Brynäs IF har den här säsongen inte varit en lika munter historia. I synnerhet inte de senaste veckorna då man åkt på fem raka förluster, vilket inneburit att man trillat ner under strecket. Inför den här omgången är man två poäng efter ett formstarkt HV71.

Det stora bottennappet kom i den senaste hemmamatchen då Gävle-laget blev förnedrade i och med en 7-1-förlust mot ett effektivt Oskarshamn. I lördags stod man för en klart bättre insats, men det slutade ändå med förlust med 2-1 borta mot Leksand.

Brynäs har inte vunnit sedan slutet av januari då man besegrade just Skellefteå efter straffar. Senas lagen möttes i Skellefteå var det dock SAIK som gick segrande med 4-0.

Skellefteå gäller förstås som klara favoriter inför det här mötet. Som lag sitter man samman på ett klart bättre sätt och form- och tabellmässigt befinner man sig på en väldigt mycket bättre plats än Brynäs.

SAIK är med sina 154 mål på 44 matcher klart bäst i SHL och man bör ha goda chanser att förbättra den statistiken ytterligare här. Mitt spel blir att Skellefteå gör över 3.5 mål till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: SAIK över 3.5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 21 februari
TV: 
Stream:  cmoreplay logo