Speltips Skellefteå – Frölunda 12/10: Intressant möte

Axel Sjödin Publicerat: 12 oktober 2023

Skellefteå ställs mot Frölunda i en stormatch mitt i veckan där lagen gör upp om viktiga poäng.

Skellefteå - Frölunda

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda lagen står på 14 poäng vardera inför torsdagens möte, även om Frölunda har en match mer spelad än sina motståndare. Det är fortfarande oerhört små marginaler som skiljer lagen åt i tabellen så varje vinst och förlust får stora konsekvenser för tabelläget fortfarande.

Skellefteå har mestadels haft positiva resultat såhär långt och är en given kandidat hos spelbolagen till att gå långt i årets säsong med tanke på att de i mångt och mycket har lyckats behålla ungefär samma trupp som tog dem till SM-finalen förra året. En stark defensiv har återigen varit ett utmärkande drag för laget som har lyckats knipa flera uddamålssegrar såhär långt.

Senast kommer Skellefteå från en seger mot slovakiska Kosice i Champions Hockey League, en match de vann med 2-1 på bortaplan. Kosice är knappast något mardrömsmotstånd då de har förlorat samtliga fem matcher i gruppspelet såhär långt, men en seger är en seger och det var nog viktigt efter förlusten mot Växjö senast.

Målskyttet har tyvärr varit ett problem för Skellefteås del och de har inte alltid lyckats översätta spelmässig dominans till bra resultat. Tillsammans med tabelljumbon Oskarshamn har de lyckats göra minst antal mål i hela SHL såhär långt, vilket enbart har räddats av deras kompakta försvarsspel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda får klara sig utan Innala

Även Frölunda kommer från en förlust i seriespelet då de föll mot Modo med 3-4 i Örnsköldsvik i lördags. Som vi konstaterat innan så går Frölunda igenom en rejäl generationsväxling i år där de i stort sett har bytt ut hela sin forwardsuppsättning och som väntat så har resultaten inledningsvis varit lite blandade.

De besitter väldigt mycket potential och har en handfull spännande unga spelare som har inlett säsongen positivt. Det ska bli väldigt intressant att se var de står när det börjar närma sig slutspel, men än så länge är det lite svårt att veta vad man ska förvänta sig av dem. I deras senaste match åkte de dessutom på ett tungt avbräck då Jere Innala fick lämna isen skadad och kommer att vara borta en tid framöver. Innala har varit en av Göteborgslagets bästa spelare såhär långt och toppar den interna poängligan.

I stark kontrast till Skellefteå är Frölunda det lag som tillsammans med serieledande Färjestad har lyckats producera flest mål framåt, men är också ett av lagen som har släppt in flest. Det har varit målrika matcher när Frölunda spelat, men med deras främsta målskytt borta blir det kanske ändring på det. Skellefteå har inte spelat en enda match som har överstigit 5,5 mål hittills och därmed lockar trots allt underspelet på under 5 mål för 1.96 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 12 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play