Speltips Skellefteå – Örebro 5/4: Studsar tillbaka

Martin Efvergren Publicerat: 5 april 2023

Skellefteå AIK ligger under med 2-0 i matcher mot Örebro HK i semifinalen av SHL-slutspelet 2023. Den tredje matchen spelas onsdag den 5 april med nedsläpp kl 19:00.

Skellefteå – Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå AIK hade länge greppet om serieledningen i SHL, men man tappade mot slutet och blev två i grundserien efter Växjö. Totalt tog man 16 poäng mer än Örebro som slutade på fjärde plats.

Skellefteå gick sedan en tuff fight mot Rögle i kvartsfinalen där man till slut vann med 4-2 i matcher. För Örebros del blev det än jämnare i kvartsfinalen där man till slut kunde slå ut Timrå efter avgörande på hemmais i den sjunde matchen.

Sammantaget var det klart att Skellefteå stod som favoriter inför den här semifinalserien. Men det här är, som vi har sett genom hela slutspelet, en mycket jämna och oviss SHL-säsong.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå har mer att ge

Örebro har alltså kopplat greppet om matchserien efter två raka segrar. I det första mötet i Skellefteå kunde man vinna med viss marginal efter en väldigt stark tredje period. Ställningen inför den sista akten var 2-2 men där lade gästerna in en högre växel och gick ifrån till seger med 5-2.

I måndagens möte i Örebro fortsatte närkingarna på inslagen väg. Skellefteå hade inledningsvis svårt att skapa några klara målchanser och successivt tog Örebro över mer och mer. I den första perioden gick hemmalaget också ifrån till 2-0 vilket stod sig fram till den tredje perioden.

Den här gången var det istället Robert Ohlssons manskap som var starkast i den här delen av matchen. SAIK tog då över taktpinnen och kunde vända till 2-2. I förlängningen dröjde dock inte längre än 2.41 innan Örebros Mathias Bromé kunde sätta avgörande 3-2.

ÖHK-kedjan Carlsson – Oscarsson – Öberg har burit Örebro i de här två inledande matcherna och det är inte orättvist att man leder 2-0. Samtidigt är marginalerna små och till Skellefteås fördel hör att man som klubb har mer vana av att vara med så här långt fram i ett slutspel.

Skellefteå föll i den första matchen hemma mot Rögle i kvartsfinalen. Nu har man hamnat i ett än värre underläge, men jag tror definitivt att man har mer att ge i den här semifinalen. Mitt spel blir att Skellefteå vinner match tre under ordinarie tid till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skellefteå vinner
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 5 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo