Speltips Skellefteå – Växjö 22/4: SM-final 4

Martin Efvergren Publicerat: 22 april 2023

Skellefteå AIK ligger under med 2-1 i matcher mot Växjö Lakers i SM-finalen i ishockey. Den fjärde matchen spelas lördag den 22 april 2023 med nedsläpp kl 15:15.

Skellefteå – Växjö

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Växjö Lakers vann grundserien med tre poäng ner till tvåan Skellefteå AIK. När dessa två nu möts i finalen av slutspelet råder det ingen tvekan om att det är säsongens två bästa lag som möts.

Vad som framförallt har skiljt dessa två lag från de övriga blir tydligt när man tittar i kolumnen för insläppt mål. Där sticker Växjö och Skellefteå ut och det är därför ingen skräll att den här SM-finalen har varit tät och målsnål i alla tre matcher.

I de två inledande matcherna var det Växjö som överglänste Skellefteå i sin defensiva disciplin. Den gav dem en 3-2-seger efter förlängning i den första matchen i Småland. Därefter kunde Jörgen Jönssons manskap hålla nollan och vinna med 1-0 i den andra matchen på bortais.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt målsnålt

Inför torsdagens möte i Växjö var Skellefteå pressade att hitta en väg in i den här finalserien och det skulle man, efter mycket om och men, lyckas med.

Det var SAIK som inledde matchen bäst och var det spelförande laget i den första perioden. Det skulle dock dröja till den tredje perioden innan gästerna till slut kunde få hål på Växjö efter fem raka mållösa perioder. Därefter började det hända grejor i matchen. Hemmalaget vaknade till och vände till 2-1, men Skellefteå kvitterade i slutminuterna. Sedan dröjde det fram till den femte perioden då Simon Robertsson sköt hem segern till Skellefteå.

Den här finalserien har fått kritik för att vara för känslosval och att lagen är för defensivt orienterade. Samtidigt kan man också imponeras av den taktiska disciplin som båda lagen, men kanske framförallt Växjö visar upp.

Det har, som sagt, varit målsnålt och jag ser ingen anledning att tro att det kommer att förändras. Växjö Lakers har ett bortaspel som varit vägvinnande där man är än mer samlade bakåt än på hemmais. Totalt har de spelat sju bortamatcher i det här slutspelet och det har inte gjorts mer än fyra mål totalt i sex av dessa. I de tre senaste bortamatcherna har Växjö endast släppt in ett mål totalt.

Skellefteå har säkerligen fått ny energi efter segern senast men jag räknar med att de kommer får slita hårt för segern även här. Mitt spel blir att det kommer göras under 4 mål (asian handicap) till 2.16 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4 mål (asian)
Odds: 2.16
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:15, lördag 22 april
TV: 
Stream:  Cmore