Speltips Södertälje – Mora 22/3: Hemmastarka

Martin Efvergren Publicerat: 22 mars 2023

Mora IK leder med 2-0 i matcher mot Södertälje SK i kvartsfinalen av slutspelet i Hockeyallsvenskan. Den tredje matchen spelas onsdagen den 22 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Södertälje – Mora

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

I grundserien skiljde det endast en poäng mellan Mora och Södertälje. De förstnämnda slutade på en fin tredje plats medan Södertälje blev femma på grund av sämre målskillnad än fyran Djurgården.

Vad gäller inbördes möten mellan Mora och Södertälje så är det nu klar fördel för Johan Hedbergs dalkarlar. Man har vunnit de två inledande matcherna på hemmais i den här kvartsfinalserien och därmed vunnit fem av sex möten mot Södertälje den här säsongen.

Nu vänder så matchserien till Södertälje och Scaniarinken i två raka matcher och där har Magnus Bogrens manskap varit väldigt starka den här säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Södertälje höjer sig

Den första matchen i lördags slutade med en 4-2-seger för Mora i Jalas Arena. I måndags kunde man sedan nolla Södertälje då man vann med 2-0 efter att succéforwarden Axel Sundberg gjort båda målen varav det sista, ska sägas, var något turligt.

Södertälje-tränaren Magnus Bogren var ganska rejält irriterad över sitt lags insats i den här matchen och man har nu en tuff uppgift att komma tillbaka i den här kvartsfinalen. Även om Mora vann knappt var det ändå ett klart övertag som hemmalaget hade. Burväktare Andreas Ljunggren spelade stabilt men Södertälje hade endast 15 skott medan Mora hade 27 avslut mot mål.

Nu lär emellertid förutsättningarna förändras en del med tanke på hemmaplansfaktorn. Södertälje har som sagt varit starka i Scaniarinken den här säsongen. Ser vi till de elva senaste hemmamatcherna så har Södertälje vunnit tio av dessa. Enda förlusten av dessa kom i den sista omgången mot Björklöven då man föll efter straffar.

Södertälje är nu pressade att höja sig och jag tror att man har goda förutsättningar att lyckas med det. Totalt sett är det här två jämnstarka lag och små marginaler kommer säkerligen att avgöra den här matchserien. Här är min känsla att hemmastödet till slut kommer att fälla avgörande till Södertäljes fördel. Mitt spel blir att Södertälje vinner under ordinarie tid eller förlängning till 1.82 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Södertälje vinner (inkl. förlängning)
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, ondag 22 mars
TV: 
Stream: