Speltips Sverige – USA 1/1: JVM 2021 inatt

Simon Pålsson Publicerat: 30 december 2020

Natten till fredagen den 1 januari 2021 är det dags för den avslutande gruppspelsomgången i JVM 2021 när Sverige spelar mot USA. Kan Juniorkronorna vinna?

Sverige - USA

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den här turneringen i JVM 2021 gick det svenska juniorlandslaget in med en svit att försvara. Så långt någon kan minnas har man inte förlorat en enda match i gruppspelsfasen av ett Juniorvärldsmästerskap och rimligen ställer det vissa krav på laget.

Deprimerande nog har Sverige och Juniorkronorna inte vunnit hela rasket sedan 2012 och har genom åren bara vunnit JVM vid två tillfällen. Man kan väl säga att den hype som finns i Sverige för den här turneringen hintar om att vi skulle ha varit mer framgångsrika än så.

Men i år då, kan det äntligen vara dags igen?

Det är lite tveksamt, inte minst sett till motståndet. Kanada har en magisk generation spelare och inte mindre än 80% av spelartruppen gick redan i den första rundan av draften till NHL. Det är hissnande siffror att 20 av 25 spelare faktiskt gick så pass tidigt.

Ryssland har också ett ruggigt lag, som vann mot det svenska seniorlandslaget så sent som för ett par veckor sedan. Det vittnar en del om vilken höjd det finns. Nu spelade Sverige i för sig jämnt mot ryssarna senast och förlorade först efter förlängning.

USA är en tuff nöt

Inför den sista gruppspelsomgången är det alltså gruppvinsten som ligger i potten. Sverige är redan klara för slutspelet, men en vinst mot USA i den sista omgången gör att man vinner gruppen och får en betydligt enklare väg i slutspelet. Då slipper man inte minst Kanada under den första delen.

Men en förlust gör att Sverige slutar trea och får en svårare väg fram till en eventuell final. De fyra bästa lagen från varje grupp går vidare till kvartsfinal.

Sverige har gjort det ganska bra hittills och det vi vet sedan tidigare är att matcherna mot USA nästan alltid blir underhållande. Det är det vi förväntar oss här också, med tanke på hur det brukar se ut, och hur USA har sett ut i år.

USA har idel vinster i gruppspelet efter premiärförlusten med 5-3 mot Ryssland. 7-0 mot Tjeckien senast var en styrkedemonstration och nu är min känsla att det kan bli tight mot Sverige i en match som båda gärna vinner, och som kan vara lite förberedande inför slutspelet.

Under 6,5 mål spelas till 1,89 gånger krämen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Under 6,5 mål
Odds: 1,89
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 03:30, fredag 1 januari 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: