Speltips Sverige – USA 23/5: Gruppfinal

Martin Efvergren Publicerat: 23 maj 2023

Tre Kronor och USA gör upp om gruppsegern i den sista gruppspelsmatchen i hockey-VM 2023. Matchen spelas tisdag den 23 maj med nedsläpp kl 15:20.

Sverige – USA

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

VM i ishockey 2023 börjar gå mot sitt avgörande skede efter ett gruppspel som så ofta blir något av en transportsträcka. Det gäller dock inte den här matchen som blir en direkt gruppfinal mellan Sverige och USA. Vinnaren kommer att sluta som etta i gruppen och det lär ge betydligt bättre förutsättningar att ta sig till semifinal. Som det ser ut just nu kommer gruppvinnaren i grupp A ställas mot Lettland i kvartsfinalen.

Sam Hallams Tre Kronor har så här långt varit, mer eller mindre, prickfria i sina prestationer. Offensivt kanske det finns lite mer att önska, men defensivt har man varit oerhört solida.

Segrarna mot Österrike, Ungern, Frankrike och Danmark är inte så mycket att säga om. Mot Tyskland och Finland har man däremot ställts på tuffare prov och vunnit med knapp marginal. I matchen mot Finland blev man tydligt mer defensiva, men lyckades ändå vinna med 2-1 efter avgörande på straffar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Tre Kronor

USA har också de övertygat men med lite högra toppar och något djupare dalar jämfört med Sverige. Amerikanerna rivstartade turneringen med att slå hemmanationen Finland med 4-1 i den första matchen. Därefter körde man över Ungern för att sedan vinna med 3-2 mot Tyskland. I de senaste matcherna har man slagit Danmark med 3-0 och i söndags krossade man Frankrike med hela 9-0.

USA har gott offensiv skicklighet, fart och teknik och det är inte otänkbart att de kommer vara det mer spelförande laget mot ett mer taktiskt drivet Sverige. Det här lär bli Sam Hallams svåraste prövning hittills och vi kan räkna med att det är två lag som är ytterst motiverade att knipa förstaplatsen i gruppen.

Just nu finns det inga egentliga orosmoln på Tre Kronor-himlen om vi ser till vad man har presterat på isen. Vad som möjligen kan ha stört harmonin är frågan om William Nylanders deltagande i detta VM. Att det är det enda som har skavt lite under den gångna veckan är emellertid ett tecken på att det är mycket som har varit bra.

Sverige gäller som favoriter inför den här gruppfinalen och jag tror att man har goda chanser att knäcka detta USA. Försvarsspelet, målvaktsspelet och den taktiska smartnessen som varit denna upplaga av Tre Kronors signum lär bli än mer utslagsgivande ju längre turneringen lider. Vad gäller dessa bitar är man bättre än USA och mitt spel blir att Sverige vinner den här matchen under ordinarie tid till 1.98 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 1.98
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:20, tisdag 23 maj
TV: 
Stream:  svtplay logo