Speltips Timrå – Brynäs 7/3: Mycket på spel

Martin Efvergren Publicerat: 7 mars 2023

Det är mycket på spel för båda lagen när Timrå IK gästas av Brynäs IF i den 51:a omgången av SHL. Matchen spelas tisdagen den 7 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Timrå – Brynäs

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med två omgångar kvar att spela av SHL jagar Timrå IK en topp-6-placering. Inför tisdagens omgången ligger man på en sjunde plats med tre poäng upp till både Frölunda och Oskarshamn.

Det var således viktiga poäng som Timrå gick miste om i lördags då man föll med 4-3 borta mot Oskarshamn. Hemmalaget avgjorde sent i en match som var jämn från början till slut.

Inför den här matchen hade Timrå emellertid tagit två raka segrar mot Leksand och Linköping. Nu har man kvar att möta ett Brynäs som slåss för att undvika negativt kval och i den sista omgången ställs man mot Rögle på bortais.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bortasvaga Brynäs

Anrika Brynäs IF kan snart lägga ännu en i raden av tuffare säsonger bakom sig och frågan är om man kan göra det som ett SHL-lag. Just nu ligger man på en negativ kvalplats då man har sämre målskillnad än HV71 som står på samma poäng.

Det var således med kniven mot strupen som Brynäs tog emot just HV i lördags. Då visade man mental styrka då man kom ut som det bättre laget, tog kommandot och kunde behålla matchen igenom. Gävlelaget vann med 5-3 och nu väntar två nervkittlande sista omgångar av grundserien.

De tre tidigare mötena mellan Timrå och Brynäs har varit jämna. Senast vann de förstnämnda med 4-3 i Gävle, men dessförinnan hade Brynäs gått segrande i de två första mötena.

Totalt sett har dock Timrå varit ett bättre lag än Brynäs den här säsongen. Till deras fördel hör förstås också att man spelar hemma och det i synnerhet då Brynäs bortafacit är svagt. På de senaste fem bortamatcherna har man nämligen bara tagit två poäng.

Brynäs har kniven mot strupen och kommer ge allt, men jag tror att den offensiva skicklighet som finns i Timrå kommer att fälla avgörande till hemmalagets fördel. Mitt spel blir att Timrå vinner under ordinarie tid till 2.10 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Timrå vinner
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 7 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo