Speltips Tingsryd – Brynäs 15/10: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 15 oktober 2023

Brynäs får chansen att studsa tillbaka från förlust då de möter Tingsryd borta på söndagseftermiddagen.

Tingsryd - Brynäs

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som väntat inledde Brynäs säsongen väldigt starkt med fem raka segrar, även om två av dessa kom på övertid. Men så i fredags åkte de på sin första förlust borta mot nykomlingen Nybro Vikings, som nu toppar tabellen efter en sensationell start på säsongen. Nu väntar iallafall något lättare motstånd i form av Tingsryd och Brynäs kliver in på isen som tunga favoriter hos spelbolagen nu på söndag.

Jämfört med andra lag i serien har Brynäs ett helt otroligt lagbygge då de i stort sett har SHL-kvalitet på truppen. Det är bara ett snabbt återtåg till högstaligan som gäller som målsättning för den här säsongen och än så länge har det gått någorlunda bra. Med tanke på att de har spelat färre matcher än lagen ovanför dem i tabellen har de fortfarande chansen att lägga beslag på förstaplatsen innan tabellen har börjat sätta sig.

Vad som sticker ut med förlusten mot Nybro är att de bara lyckades få in ett enda mål och att de, efter en pigg inledning, tappade matchen helt. I övrigt har det varit oerhört målrikt då det framtunga Brynäs har spelat och de lär komma långt med den offensiv de besitter. Med all förmodan var den senaste matchen ett undantag man kan bortse från, men det är viktigt att snabbt komma på fötter igen nu på söndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lite defensiva frågetecken hos Tingsryd

Tingsryd hade en tung inledning på säsongen, men har så sakteligen börjat komma tillbaka in i matchen. Senast åkte de på en tung 0-3-förlust hemma mot Östersund, men vann dessförinnan två raka matcher mot tufft motstånd i form av AIK och Björklöven. Båda segrarna kom på förlängning och vanns med 4-3, vilket är ett stort steg i rätt riktning för Tingsryd som förväntas bli ett mittenlag i år.

Även om det har sett lite bättre ut i år så finns det fortfarande en del frågetecken kring Tingsryds defensiva förmåga. De släppte in många mål förra säsongen och har inte den starkaste målvaktsuppsättningen i ligan. Än så länge har de klarat sig någorlunda bra, men när ett revanschsuget Brynäs kommer på besök så kan siffrorna mycket väl rinna iväg om de inte är på sin vakt.

Det råder inget tvivel om var favoritskapet ligger inför söndagens möte och det är svårt att argumentera för något annat än en seger för gästernas del. Vi spelar på att Brynäs lyckas göra över 3,5 mål för 1.74 gånger pengarna hos Coolbet, vilket de har lyckats med i fem raka matcher fram till deras senaste förlust.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brynäs gör över 3,5 mål
Odds: 1.74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 15 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play