Speltips Tingsryd – Västervik 22/3: Playout

Martin Efvergren Publicerat: 22 mars 2023

Ställningen är 2-2 i matcher i ödeskvalet mellan Tingsryds AIF och Västerviks IK där förloraren åker ur Hockeyallsvenskan. Den femte matchen spelas onsdagen den 22 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Tingsryd – Västervik

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

De båda Smålandsrivalerna Tingsryds AIF och Västerviks IK slutade i botten av Hockeyallsvenskan och går nu ett ödesmättat playout i bäst av sju matcher där förloraren blir degraderade. Västervik slutade sist i serien då man endast skrapade ihop 49 poäng. Tingsryd tog nio poäng och blev näst sist, endast en poäng efter Östersund.

Tingsryd har därmed fördelen av att spela en match mer på hemmais och man inledde matchserien med två raka hemmamatcher i Dackehallen.

Västervik inledde dock bäst då man vann den första bataljen. Tingsryd utjämnade i den andra och därefter har de två senaste matcherna spelats i Plivit Arena i Västervik.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Riskminimering

I fredags vann Tingsryd den första matchen i Västervik med 2-0 och i söndags kunde ”Vikarna” utjämna till 2-2 i matcher efter att man segrat med 3-2.

Det var en match som, precis som de tidigare, till slut blev jämn och rafflande. Detta trots att hemmalaget gick ifrån till en 3-0-ledning som stod sig fram till slutminuterna. TAIF reducerade med en och en halv minut kvar och med 41 sekunder kvar tryckte man även dit 3-2. Närmare än så kom man dock inte utan Västervik kunde, med nöd och näppe, reda ut det hela.

Bortsett från de sista minuterna så var Västervik det bättre laget i den här matchen och tränare Nichlas Falk var mycket nöjd med prestationen som helhet. Tingsryds dito Fredrik Gladervar desto mer missnöjd men menade på att målen man gör mot slutet ändå var viktiga för fortsättningen.

Det kan mycket väl stämma och jag tror att vi kommer få se ett bättre påkopplat Tingsryd när man nu återvänder hem till Dackehallen. Totalt sett har Tingsryd varit bättre, eller mindre dåliga, än Västervik den här säsongen och deras hemmaplansfördel bör kunna fälla avgörande.

Västervik har dock stått upp på ett bra sätt i det här kvalspelet och man vann tre av fyra matcher mot Tingsryd i grundserien. Det har genomgående varit täta och målsnåla matcher i detta playout och ju närmre slutet vi kommer desto mer ödesdigra blir misstagen. Därför tror jag på ett riskminimerande spel från båda lagen och en mindre målrik femte match. Mitt spel blir att det kommer göras under 5 mål (asian) till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5 mål (asian)
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, ondag 22 mars
TV: 
Stream: