Speltips USA – Österrike 17/5: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 17 maj 2023

Gruppettan USA ställs mot Österrike i den fjärde omgången av gruppspelet i hockey-VM 2023. Matchen spelas onsdag den 17 maj med nedsläpp kl 15:20.

USA – Österrike

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hockey-VM 2023 består av två grupper där grupp A håller till i Finland medan lagen i grupp B spelar sina matcher i Lettland. USA och Österrike tillhör grupp A tillsammans med, blanda andra, Sverige och Finland. Totalt är det åtta lag i varje grupp där de fyra bästa kvalificerar sig för slutspel.

USA tillhörde inte huvudfavoriterna inför detta hockey-VM, men man har inlett turneringen övertygande. I premiären fällde man huvudfavoriten och hemmanationen Finland och därefter har man besegrat Ungern och Tyskland.

Segersiffrorna i öppningsmatchen mot de regerande mästarna Finland skrevs till 4-1, efter en mycket väl genomför match av USA. I den andra matchen körde man sedan över Ungern med 7-1. I måndags blev det betydligt jämnare i mötet mot Tyskland som man till slut vann med 3-2.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kvalitetsskillnad

Hos spelbolagen hålls alltjämt Finland som huvudfavoriter att vinna VM i ishockey 2023. Trots att USA besegrade finnarna är de inte bättre än sjätte högst ansedda lag. Österrike ses som det tredje sämsta laget då endast Slovenien och Ungern står högre i odds som vinnare av turneringen.

Österrike inledde turneringen med att falla knappt mot Frankrike. Efter tre perioder var ställningen 1-1 och fransmännen avgjorde sedan i förlängning. Därefter hade man inte mycket att sätta emot Tre Kronor i den andra matchen som slutade med en 5-0-förlust.

Österrike ställdes sedan mot Danmark på tisdagseftermiddagen medan USA hade spelledigt. Det kan ge dem en extra liten fördel inför den här matchen där man oavsett gäller som storfavoriter.

USA:s insats mot Tyskland i måndags var en liten backlash jämfört med Finlandsmatchen. Samtidigt ska man komma ihåg att Tyskland är bra, det fick Tre Kronor erfara premiären, och det var starkt av amerikanerna att ändå hitta ett sätt att vinna.

USA har gott om offensiv skicklighet, fart och teknik i sitt lag och det bör man få utrymme att visa på nytt mot ett ganska beskedligt Österrike. Jag räknar med att kvalitetsskillnaden mellan de här båda lagen kommer att bli tydlig även i målkolumnen. Mitt spel blir USA -3.5 (asian handicap) till 1.90 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: USA -3.5 (asian)
Odds: 1.90
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:20, onsdag 17 maj
TV: 
Stream:  svtplay logo