Speltips Västerås – Björklöven 21/3: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 21 mars 2023

Ställningen är 1-1 i matcher mellan Västerås IK och IF Björklöven i kvartsfinalen av Hockeyallsvenskans slutspel. Den tredje matchen spelas tisdagen den 21 mars med nedsläpp kl 19:00.

Västerås – Björklöven

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IF Björklöven har fallit på målsnöret i Hockeyallsvenskans slutspel de senaste åren och har nu gått i den här säsongens slutspel som en av huvudfavoriterna. I grundserien slutade man på andra plats, tre poäng efter MoDo och hela tio poäng före trean Mora.

Västerås IK tog hela 39 poäng färre än Björklöven i grundserien där man till slut landade på en nionde plats i tabellen. Det innebar att man fick spela play-in mot Vita Hästen där man gick segrande i två raka matcher.

Den här kvartsfinalserien inleddes med två raka matcher i Umeå och, något oväntat, lyckades gästerna Västerås knipa en seger i söndagens andra möte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Björklöven

Det var favoriterna Björklöven som inledde bäst då man inte gav Västerås mycket till utrymme i den första matchen som slutade 4-1 till hemmalaget.

I söndags såg man sedan ut att gå mot en andra raka seger och kan då ha vaggats in i en falsk trygghet. Efter halva matchen hade Björklöven skaffat sig en 3-1-ledning, men därefter reste sig Västerås. Man både reducerade och kvitterade i mittenakten och matchen gick sedan till förlängning vid ställningen 3-3. I förlängningen klev så Västerås Anton Svensson fram och gjorde sitt andra mål i matchen. Han blev därmed matchhjälte tillsammans med Johan Gustafsson i kassen som stod för totalt 35 räddningar.

Västerås seger kom något oväntat, men samtidigt är man ett lag som kommer till det här slutspelet med en god form och en positiv trend. Framförallt har man varit starka hemma i ABB Arena där man har fem raka segrar bakom sig.

Det skiljde dock en hel del mellan Västerås och Björklöven i grundserien och ser vi till inbördes möten så vann de sistnämnda samtliga fyra matcher. Umeå-laget gäller alltjämt som klara favoriter, men man kom inte upp i sin normala kapacitet senast och det lär nog krävas mot ett Västerås som har fått vittring och som nu får spela två raka hemmamatcher.

Björklöven var bäst i grundserien med sina 189 mål på 52 matcher och deras framåtlutade hockey brukar borga för underhållande och målrika matcher. De lär inte hålla tillbaka för att man spelar på bortais och samtidigt lär Västerås vara mer offensivt inriktade än i de senaste två matcherna. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 5.5 mål totalt till 1.80 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 21 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo