Speltips Växjö – HV71 21/2: Smålandsderby

Martin Efvergren Publicerat: 20 februari 2023

Smålandsrivalerna Växjö Lakers och HV71 drabbar samman i tisdagens omgång av SHL. Matchen spelas den 21 februari 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Växjö – HV71

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

När Sam Hallam lämnade Växjö Lakers efter förra säsongen var det nog många som trodde att det skulle komma en tydlig negativ effekt. Jörgen Jönsson har dock axlat huvudtränar-rollen galant och tillsammans med Skellefteå har man varit SHL:s bästa lag så här långt.

Nu kommer man emellertid från två raka förluster där man i den näst senaste omgången föll i seriefinalen mot Skellefteå. Därmed har man tappat serieledning men avståndet ner till tredjeplatsen är hela tolv poäng.

I lördags föll Lakers i ännu en jämn tillställning borta mot Timrå. Hemmalaget var lite vassare i special teams vilket föll avgörande i en match som slutade 3-2.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fint spelvärde på HV71

HV71 har gått från självklar storebror till lillebror i relation till Smålandsrivalen Växjö Lakers. Möjligheterna att vända på den steken den här säsongen är i praktiken kasserade, men lyftet som HV fått sedan tränarskiftet gör det här mötet mer ovisst än vad tabelläget antyder.

För bara ett par veckor sedan såg HV71 ut som ett slaget lag vars öde skulle avgöras i ett kvalspel mot Malmö. Sedan dess har man radat upp segrar under Johan Lindboms ledning och nu är man för förbi Brynäs i bottenstriden.

Jönköpingslaget kommer från två raka segrar mot Frölunda borta efter straffar och senast slog man Färjestad med 5-2.

På pappret är HV71 bättre än vad tabellen visar och nu har man äntligen fått lite medvind. Lindbom har skruvat på en del detaljer och plötsligt ser man betydligt mer kompakta och vältajmade ut.

Växjö gäller som klara favoriter inför den här matcher, men som jag ser det är spelvärdet på gästerna starkt. Ett rakt spel på en HV-seger ger omkring hela 3.90 gånger insatsen. Jag räknar med att det här kommer att bli en jämn batalj där små marginaler kommer att fälla avgörande. Mitt spel blir HV71 +1 (asian handicap) till fina 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 +1 (asian)
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 21 februari
TV: 
Stream:  cmoreplay logo