Speltips Växjö – Linköping 7/3: Formsvaga gäster

Martin Efvergren Publicerat: 7 mars 2023

Växjö Lakers går för seriesegern då man ställs mot Linköpings HC i den 51:a omgången av SHL. Matchen spelas tisdagen den 7 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Växjö – Linköping

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Många trodde nog att Växjö Lakers skulle dala något sedan Sam Hallam-epoken tagit slut. Så har dock inte alls skett utan Jörgen Jönsson har byggt vidare med bravur och nu går man för att vinna grundserien i SHL.

Med två omgångar kvar att spela delar Växjö förstaplatsen med Skellefteå. Av dessa två är Lakers det formstarkaste laget. Visserligen föll man i lördags med 4-1 borta mot Rögle, men dessförinnan hade man tagit fyra raka segrar.

Växjö gäller nu som klara favoriter inför det här mötet mot ett Linköping som kämpar för att nå en tionde plats.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Seriens tätaste defensiv

Linköpings HC har inte fått det att lyfta den här säsongen heller. Med sex poäng kvar att spela om ligger man på elfte plats med fyra poäng upp till Luleå på play-in-plats. Det mesta talar således för att LHC kommer att missa slutspel.

I synnerhet ser det mörkt då lagets form är svag. I lördags föll man efter straff mot jumbon Malmö och det var Linköpings femte raka förlust. Avståndet ner till HV71 och Brynäs är därmed fem poäng och vill det sig riktigt illa kan man rent teoretiskt hamna i ett negativt kval mot just Malmö.

Linköping kunde, på ett smått osannolikt sätt, besegra Växjö ner de senast möttes. Man vann då med 1-0 hemma efter att ha varit totalt tillbakapressade genom nästan hela matchen.

I de två föregående mötena har emellertid Växjö Lakers gått segrande och det mesta talar för att de kommer dra det längsta strået här. Jörgen Jönssons manskap har varit solida genom hela säsongen och med sina totalt 110 insläppta mål är man bäst i SHL. Man släppte in fyra senast mot Rögle men dessförinnan hade man endast släppt in två mål på de fyra föregående matcherna.

Precis som senast lagen möttes tror jag att LHC kommer få det svårt att komma till klara lägen mot ett välorganiserat Lakers. Mitt spel blir att Växjö Lakers vinner och att det görs under 6.5 mål totalt till fina 2.30 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö vinner och under 6.5 mål
Odds: 2.30
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 7 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo