Speltips Växjö – Luleå 28/3: Match 7

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2023

Ställningen är 3-3 i matcher mellan Växjö Lakers och Luleå och nu väntar en sjunde avgörande drabbning av denna kvartsfinal. Matchen spelas tisdagen den 28 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Växjö – Luleå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö Lakers gick in i den här kvartsfinalserien som klara favoriter. Detta sedan man vunnit SHL:s grundserie och tagit 31 poäng fler än Luleå som slutade på en tionde plats.

Det såg också ut att bli en relativt komfortabel kvartsfinalresa för Smålandslaget. Man inledde med att vinna den första matchen i Växjö. Därefter replikerade Luleå uppe i norr, men Växjö kom tillbaka och vann två raka matcher, där 7-2-segern på hemmais var en styrkedemonstration.

Växjö hade således chansen att avgöra till 4-1 i matcher i fredagens hemmamatch. Men Luleå visade karaktär och gnetade sig till en 1-0-seger. I söndags blev det sedan en ny, tät batalj som Luleå vann med 2-1 i Coop Norrbotten Arena.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tätt och målsnålt

Luleå var nere för räkning och kanske hade Växjö-spelarna så smått börjat fundera på en kommande semifinal. Nu har momentum svängt och frågan är om det inte är Luleå som bör ses som favoriter även om den här sjunde matchen ska avgöras i Växjö.

I söndags var det i alla fall norrbottningarna som var det starkare laget. Det var dock Lakers som inledde bäst och tog ledningen i matchen. Men Luleå åt sig in i matchen och vände till 2-1 inför den tredje perioden. Där gör hemmalaget sedan en otroligt solid insats och släpper inte till ett enda skott mot Joel Lassinantti på en hel period där Växjö desperat jagar en kvittering.

Växjö Lakers har gjort en imponerande säsong här långt och man är hemmastarka, men jag ställer mig ändå lite skeptisk till det favoritskap man har hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på att Luleå vinner ger omkring hela 4.10 gånger insatsen.

Som jag ser det är det betydligt mer ovisst än så. Fem av sex match i den här kvartsfinalserien har varit jämna, täta och målsnåla. Väldigt mycket talar för att det kommer att bli så även nu när allt ska till att avgöras. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 4.5 mål totalt till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 28 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo